lørdag, september 08, 2007

Inland Empire (før)

Endelig kommer Inland Empire av David Lynch på kino i Bergen. Den kommer endelig kommende fredag (nesten et år etter premieren), etter at den faktisk har kommet på video i norske butikker som spesialimport, noe som slett ikke er overraskende når man tar i betraktning hvor beryktet norske kinoer er når det gjelder sendrektighet, selv i disse moderne tider.

Jeg er vilt begeistret for Mulholland Drive. Den er helt klart en av de beste filmer som noenlunde er laget, et fantastisk modent resultat av Lynchs endeløse eksperimentering i årenes løp. Alt stemte der. Han fant den rette historien. Stemningen var til de grader lumsk (Lynchsk). Han tok enda et skritt videre når det gjaldt å uttrykke det kontroversielle osv.

Den var stor, ubeskrivelig stor, en av de få ti av ti filmer, en herlig tur inn i det irrasjonelle, det nådeløst rasjonelle.

Jeg liker også det aller meste av det andre han har laget. Så jeg har sett fram til og ser fram til å se Inland Empire, og håper at den er minst halvparten så god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar