lørdag, september 01, 2007

Hvit som snø

En kirurg som fjernet en kvinnes eggleder istedenfor den blindtarmen hun skulle fjerne har ikke opptrådt klanderverdig, i følge Helsetilsynet.

Dette fører seg inn i en lang rekke uhyrlige saker de siste tiårene der ingen blir klandret og kan definitivt matche den med den saksen som ble gjenglemt i en mage og ble liggende i månedsvis. Der hadde heller ikke noen gjort noe galt… i følge Helsetilsynet. Man kan og bør spørre seg hva som faktisk skal til i slike saker for at det skal bli noen reaksjon, noen overhodet. Massemord vil sannsynligvis være tilstrekkelig, selv om de stort sett kan holde på i årevis i det karrierevalget også, før noe blir gjort.

Leger tilhører en veldig mektig profesjon, som lærerne, politiet, flygere og andre, folk som tilsynelatende ikke kan gjøre noe galt… uansett hva de måtte finne på. Folk kan dø, myrdes og lemlestes og ingen har utført udåden, ikke i følge det offisielle Norge. Det eksisterer muligens et offer, men ingen har utført udåden. Ingen er ansvarlig.

Til tross for dette sitter det tusenvis av ødelagte liv i disse sakenes fotspor. Forstå det og forklar det den som kan. Jeg kan det ikke og vil aldri komme til å gjøre det. Heldigvis ikke. Den som med noen få ord eller et pennestrøk kan glatte over slike handlinger, både uforskyldte og forskyldt kan ikke være riktig frisk, etter min mening. De har ikke noen kjent eller offisiell sykdom, men en som er langt alvorligere enn mange anerkjente sykdommer: De har gjort ansvarsfraskrivelse til en sport. I profesjonenes Norge beskytter de hverandre til en slik grad at de er like håndgripelig som kvikksølv. Bukken passer havresekken i nær sagt alle situasjoner. Enten det er nemnder eller strafferettslige etterforskere er både lovens arm og bokstav på deres side.

De blir gjerne omplassert, men deres handlinger får ingen egentlige konsekvenser og de gjør gjerne lignende ting igjen, slik som prester blir flyttet fra menighet til menighet etter å ha utført overgrep.

Med den fjernhet og brutalitet leger kan behandle dyr i forskningslaboratorier er det vel ikke så rart at de og deres kollegaer ganske så lettvint kan gjøre lignende ting mot mennesker. Alt blir rettferdiggjort, selv den mest uhyrlige av gjerninger.

Kråke søker make, like barn leker best, og beskytter hverandre mot alle anklager som måtte komme i deres vei, uansett hvor berettiget de er. Det blir demonstrert gang på gang på gang, og ingenting, absolutt ingenting blir gjort for å endre noe. Dett er kjent toner i et grunnleggende urettferdig samfunn. Intet nytt under solen, uansett hvor mange ganger den måtte gå opp eller ned.

4 kommentarer:

 1. Makten sikrer sin egen makt ved medlemskap i klubben grei.

  Og enkeltindivider er som kjent like "expendable" som forsøksdyr.

  Eventuelle erstatningssaker blir trenert i årevis, og alle toer sine hender som Pontius Pilatus.

  SvarSlett
 2. Det der med saksen GJORDE det for meg når det gjelder synet på dette. Jeg hadde hørt om en mengde andre saker i årenes løp, men akkurat det var så vanvittig, så bortenfor all fornuft at mitt syn ble nokså segmentert.

  For å få erstatning må man påvise uaktsomhet eller feil og nemndene påviser sjelden eller aldri feil. Enkelt og greit.

  Tragikomisk, som så mye annet i dagens samfunn.

  SvarSlett
 3. En skal nesten være glad for at en som pasient ikke får belastningen med å måtte stå til rette for feilen selv...

  Det er jo tross alt relativt uaktsomt å stikke av med sykehusutstyr. De saksene koster penger...

  SvarSlett
 4. Det er UTVILSOMT det neste, logiske steget.

  SvarSlett