mandag, mars 02, 2009

«Vår tids viktigste kamp» - en utfordring og oppfordring

Fører Jensen i Rasistpartiet spyr ut sin eder og galle igjen.

En av de viktigste sakene i vår tid er å si nei til fremmedfrykten, til den fryktens politikk hun og andre står for. Rasistpartiet er et av de største rasistpartiene i Europa og det er absolutt grunn til å rope varsku her. Rasismen er ikke ny i verden, men de har blitt smartere siden Adolph mislyktes så totalt for sekstifem år siden. Nå pakker de inn budskapet litt mer, men det har egentlig ikke forandret seg så mye, siden den forrige føreren også gjorde det. Selv retorikken har egentlig ikke forandret seg. Og når nå Fører Jensen og hennes støttespillere både i og utenfor Rasistpartiet fremstiller seg selv som frihetens og ytringsfrihetens forkjempere så blir det rett og slett for mye.

Den friheten vi måtte ha er truet, av Fører Jensen og hennes avskum av lakeier.

Sett i gang din egen, private kampanje mot dette. Snakk med de vennene dine som stemmer Rasistpartiet eller vurderer å gjøre det. Si til dem at nok er nok, og at det er på høy tid at de begynner å bruke hjernen til å tenke med, ikke vandre som levende døde inn i den tåkeheimen som Fører Jensen, med frekkhetens nådegave vel i behold står for.

Sett i gang og blogg om denne store faren. Jeg utfordrer Gråfelder, Virvarr, Filter, Glødende Glo og Vidd til å gjøre det også. De har gjort det før, men gjør det gjerne igjen.

Dette er første gang jeg gjør noe slikt, «tagger» folk, gjør en «oppfordring» via bloggen. Det har vært mange grunner til å gjøre det tidligere også, men dette, dette er en av de skikkelig store.

Jeg har fått nok av å bli kvalm bare jeg leser avisenes førstesider, eller ser eller hører på andre media. Føreren er overalt. La henne og avskummet hennes få skikkelig svar på tiltale.

Send oppfordringen og utfordringen videre.

17 kommentarer:

 1. Det er en post jeg ikke har noe i mot å skrive. Kommer om ikke altfor lenge.

  En fornuftig "meme" hvis man kan kalle det for det

  SvarSlett
 2. Et veldig fornuftig ett. Og så veldig, veldig nødvendig.

  SvarSlett
 3. latterlig! Take a step back! Dere er tydeligvis så blindet av egen ekstremisme at dere ikke ser at dere begår nøyaktig den samme fallacy som FRP og Siv Jensen bare ti ganger verre! Hverken dere eller Siv Jensen bidrar positivt til debatten men dette er så til de grader ukonstruktivt og selvopphøyende sprøyt at det rett og slett er LATTERLIG!

  Her følger en grafisk representasjon av dette blogginnlegget!

  http://mikeely.files.wordpress.com/2008/04/strawman2.jpg

  SvarSlett
 4. Frp er omtrent det eneste partiet som tar opp problemene med innvandring og derfor vil begrense innvandring. Så blir de kalt rasister.

  SvarSlett
 5. Og det er fullt fortjent. Fremmedforakten og frykten lyser av dem.

  Er det ekstremt å reagere mot rasisme, å kalle dem ved dens rette farge? i enkelte miljøer er det nok det.

  SvarSlett
 6. "Er det ekstremt å reagere mot rasisme, å kalle dem ved dens rette farge?"

  NEI, men premisset må være at det faktisk er rasisme man reagerer mot. Så hva er rasisme? er det rasistisk i den bredere definisjonen av begrepet å ønske dødstraff for homofile? er det rasistisk å ønske utryddelse av en gruppe mennesker basert på religion og etnisk tilhørighet? er det rasistisk og mene at mennesker med en annen religion eller livsyn med rette bør behandles som annenrangs borgere? er det rasistisk og likestille en gruppe mennesker med aper og svin baser? Hvis svaret er ja på disse spørsmålene står det klart at Siv Jensen faktisk reagerer mot rasisme. Alt dette er islamisme i et nøtteskall. Det er lang derifra til hijab,halalkjøtt i fengsel og kjønnsdelt kroppsøvning. Men disse rasistiske elementene av Islam finnes og representerer et problem også i Norge. Likevel er det veldig få såkalte "antirasister" som reagerer på disse tingene. Isteden oppfører de seg som de etterløpere de er (for å bruke Amos selvgode ordelag) og hiver seg på den populistiske bølgen av anti-frp propaganda som kun fokuserer på og blåse Siv Jensens uttalelser ut av alle proporsjoner og dermed flytter fokuset vekk fra problemene som ligger til grunn for hele debatten. Hun kunne ganske sikkert vist en noe mer edruelig tilnærming til saken men hun har betydelig mindre promille en mange av sine kritikere, her eksemplifisert ved Mr.Amos Keppler og hans trofaste etterdiltere!

  SvarSlett
 7. Jeg er litt i tvil om Frp egentlig er rasistiske. Snarere er de nasjonalistiske og bruker rasisme som velgermagnet. Uheldigvis er vi både mer nasjonalistiske og rasistiske enn godt er her i landet.

  På den annen side så er Frps strategi langt farligere enn selv de mest ekstremistiske rasistiske miljøene.

  SvarSlett
 8. Helge: at de er smartere i sin rasisme gjør dem ikke mindre rasistisk. De fører en kampanje mot alt som annerledes, spesielt utlendinger med annen hudfarge og kultur.

  Hvis de hadde gått imot ALL innvandring, også fra sverige, danmark, england, usa osv kunne man med rette kalt dem innvandrerfiendtlig. Da ville det ha vært nasjonalisme, noe som er ille nok, men de velger seg ut enkelte folkegrupper.

  Å påpeke hva enkeltpersoner i visse grupper gjør galt er ikke rasisme, men å kjøre en nådeløs kampanje mot folkegruppene som helhet, å benytte enhver anledning til takke ned på dem er definitivt det.

  Så er det retorikken, som definitivt ligner den til Fører Hitler & co. Sammenligningen er helt på sin plass, helt åpenlyst riktig.

  SvarSlett
 9. "Så er det retorikken, som definitivt ligner den til Fører Hitler & co. Sammenligningen er helt på sin plass, helt åpenlyst riktig"

  Vel, da regner jeg med at siden Hitler var selverklært sosialist, tilhenger av velferdstaten og full statlig kontroll over økonomien at det også er på sin plass og sammenligne sosialdemokrater og sosialister med Hitler?
  Israel kritikere og Hamas/palestina supportere bør vel også på samme grunnlag med rette kunne kalles for nazister siden de støtter opp om en lignede antisemittisme?? En enda mer direkte parallell!

  "Hitling" er bare en patetisk hersketeknikk og har ingenting i seriøs debatt og gjøre!

  SvarSlett
 10. Hell, Amos, Lucid og Helge: Dette er noe som burde ha vært gjort for lenge siden og som langt flere burde ha tatt del i.

  Jeg har nå gitt mitt bidrag.

  SvarSlett
 11. Anonym3:15 a.m.

  Utmerket utfordring. Jeg har ikke fått lest noe særlig med blogger i det siste (prøver meg med en del skrivedager offline), men jeg har jo faktisk skrevet FRP-kritisk siden du tagget meg likevel :D

  Uansett, du skal få et eget innlegg om FRP i løpet av noen dager. Jeg MÅ faktisk spre meme-et videre.

  SvarSlett
 12. Gode ting. Jeg ser fram til det.

  Å være offline noen dager nå og da er forøvrig alltid en god ide.

  SvarSlett
 13. Jeg synes det blir for drøyt å sammenligne Jensen med Hitler, selv om retorikken til Jensen sikkert minner om retorikken som ble brukt om jødene i Tyskland i mellomkrigstiden. Men retorikk er retorikk, ikke handling, derfor er det å sammenligne med Hitler for drøyt.

  Når det er sagt så er jeg enig i at Frp konsekvent spottende og negative fokusering på enkelte grupper er avskyelige og umulig kan tolkes som noe annet enn rasisme. Og jeg lurer på: Hvordan tenker disse såkalte "liberalistene" som i noen sammenhenger forfekter det synet vi skal ha tillit til individet og dets dømmekraft, men som i andre sammenhenger er totalt ute av stand til å se gjennom stereotypier, totalt ute av stand til å se individuelle variasjoner i andre grupper enn den de selv tilhører og totalt ute av stand til å se at individer kan bli såret når en rakker ned på deres kultur og religion? Ismen Frp tilhører må vel være egoismen, heller enn liberalismen.

  SvarSlett
 14. Jeg synes ikke det er drøyt overhodet, men noe som flere burde ha vært sagt for lenge siden og i hvert fall bør sies nå, av flest mulig.

  Som også andre har påpekt: frp kan sammenlignes med nazistene før de kom til makten.

  Ikke slik de var under krigsutbruddet. Ikke ennå.

  Libralismen er en tåpelig, dogmatisk og skadelig religion.

  SvarSlett
 15. Tar sjansen på litt spam og limer in en link som slakter malmø-rapporten som FRP har brukt som "bevis" for sin "viktigste kamp".
  http://www.forskning.no/artikler/2009/mars/213840
  Det beviser etter min menig ar FRP sin polikk er bare svada.

  SvarSlett
 16. Linker er helt greit, så lenge de har noe med saken å gjøre, og det har denne. Spesielt når de kommer med kommentarer er det helt greit.

  Farlig svada, ja.

  SvarSlett
 17. If its war theyll want...

  YO

  SvarSlett