tirsdag, januar 13, 2009

Voldelig politi herjer i Oslo sentrum

Stadig mer kommer fram om oslopolitiets brutale fremferd under de siste Palestina-demonstrasjonene i byen i det siste. Stadig flere står fram med historier om overgrep og vilkårlige arrestasjoner.

Det er bra, bra at de autoritetstro som svelger og ukritisk videreformidler alt personer med makt sier får motbør. Så utrolig som det enn kan høres så finnes det faktisk også israel-kritiske som kjøper synet om at politiet er en positiv kraft i samfunnet, uansett hvor mange ganger vedvarende negativ informasjon kommer til overflaten.

Også veldig få bloggere presenterer saken fra en side som tilhører virkelighetens verden. De ser den, som de fleste gjør, gjennom hjernevaskens og tanketomhetens briller.

Politiet gir advarsler som de vet folk ikke hører. De arresterer og sperrer inne folk som ikke gjorde noe, også folk som bare var på stedet ved en ren tilfeldighet. Man setter håndjern på folk og plasserer dem i et kaldt og luftig rom i timevis uten mat og drikke, uten at de får lov til å pisse. De trakasserer folk som protesterer på en slik åpenbar umenneskelig behandling. Folk blir gasset med pepperspray, og slått og sparket og man forventer at folk ikke skal blir forbannet?

Dette er terror i ytterste forstand og en helt bevisst taktikk fra ordensmaktens side. En gitt befolkning eller en del av befolkningen skal vite og skjønne, klart og tydelig at man skal ikke protestere. Man skal ikke ytre sin mening, med mindre man gjør det på tyranniets premisser, på en måte som tyranniet og dets talsmenn kaller «verdige former». Man skal ikke kunne oppføre seg som et menneske, med følelser og raseri mot urettferdig behandling, uten å få svi for det.

Det bør være soleklart at all ytringsfrihet blir illusorisk under slike forhold. Og dette er bare en av mange metoder makten bruker til å hindre folk i å ytre seg fritt.

Alt snakket under og i ettertid av demonstrasjonene om «voldelige demonstranter» er bare sludder, bare enda mer propaganda fra et dypt urettferdig samfunn. Etterretningstjenesten kommer på banen, slevsagt, og får enda en anledning til å uttrykke nødvendigheten av overvåkning (dyp ironi her). I det hele tatt, det fosser over av tyranniets propaganda etter slike dyptgripende positive hendelser.

Det finnes altfor få uredde demonstranter i norge og verden, ikke for mange, slett ikke.

Til slutt: det var minst en handling jeg ikke likte ved demonstrasjonen mot demonstrasjonen til fordel for israel: en eldre «israelvenn» skal ha blitt angrepet fysisk. Moren min pleide å si at det er brukkne trær i alle skoger, en uttalelse jeg lett kan slutte meg til. Det unnskylder ikke folks totale unnfallenhet mot makten og dens køllebærere i dagene etterpå og til evig tid.

Her er en annen uttalelse fra en annen utstøtt gruppe jeg uten videre kan slutte meg til:

«Blitz er ikke overrasket over medias ukritiske dekning av opptøyene i Oslo Sentrum den siste tiden. Både politi, presse og politikere ønsker å danne et bilde av dette som pøbelstreker begått av frustrerte innvandrerungdom som er ute etter å lage bråk. Slik vi ser det er dette mange steinkast unna sannheten.

Folk tar til gatene i protest mot den israelske stats groteske overgrep mot det palestinske folk. Norske myndigheter og maktapparat viser tydelig side i denne saken. Når propalestinske demonstrasjoner gang på gang blir angrepet og gassa av et sterkt militarisert norsk politi, dannes en avmaktsfølelse og et raseri som gjør opprør til en selvfølge».

6 kommentarer:

 1. Det som den stakkars geriljaungdommen er et deprimerende eksempel på er sviket mot en hel generasjon. 68'erne har sveket sine barn og barnebarn gjennom en marxistisk-postmodernistisk omskrivning av virkeligheten, der ingenting er sant og rasjonelt og virkelig eksisterer. Alt kan dekonstrueres og oppkunstrueres.

  Dette med "move on" fra Europas tragiske historiske realiteter er første premiss for at spøkelsene kommer igjen med en enda fælere og villere kraft enn tidligere.

  For disse menneskene eksisterer det ikke en verden og en virkelighet fra før 1950. De husker ikke lenger tilbake enn til den dagen de ble født, for det var dag en i verdenshistorien.

  Det er synd på denne jenta, for hun har ikke klart å frigjøre seg fra den massive indoktrinering man har blitt overskylt med i Norge gjennom marxistiske ideologier som har blitt pumpet ut i skolevesen og media.

  Jeg har mange negative erfaringer med forsøk på samtale med slike mennesker. Til og med de som har nådd moden alder og som har kommet inn i ansvarsfulle roller i samfunnet, utviser en ideologisk sandblåst mangel på enkel rasjonalitet.

  Kunnskapsløsheten er nødvendig for fanatismen. 68'er generasjonen og avkommet som holder seg trygt innenfor skjørtefoldene, er vår tids religiøse fanatikere.

  SvarSlett
 2. Jeg er litt forvirret, siden du linker til Gresviks innlegg.

  Hvilken jente?

  Uansett, å ha sekstiåtterne og marxistene som negativ forklaringsmodell her blir mer enn bare tåpelig, uansett hva du egentlig mener. Det var mye positivt med sekstitallets opprørsstemning. Man burde hatt langt mer av det, ikke mindre.

  SvarSlett
 3. Haha, er det meningen at det Norske folk skal synes synd på pøbelen nå? Snakke om å snu verden på hodet. Politiet gjorde en utmerket jobb, og for min del kunne de godt brukt enda mer folk og makt.

  SvarSlett
 4. Anonym5:18 a.m.

  Intet nytt under solen. Preventive arrestasjoner er vanlig og selvføgelig helt urettmessig. Folk flest leser: 160 arrestert, 160 skyldige. De blitzerne jeg har snakka med melder om arrestasjoner da de var på vei til demonstrasjonen. Med andre ord er det snakk om en oppheving av "the freedom of assembly" for mennesker som ikke føyer seg etter gjeldende samfunnsnorm. Demokrati og demokratei!

  Kanskje beboerne i Gaza også burde samle seg på torget i Gaza by til en "verdig" markering, så blir det litt lettere å treffe dem alle?

  At sofafolket ikke makter å se at dette er tendenser til en motstand mot et globalt problem med systematisk urettferdighet er helt utrolig.

  SvarSlett
 5. Anonym her er et utmerket eksempel på den tanketomhet og blinde autoritetstro som hersker blant folk.

  Det finnes ikke forsamligsfrihet noen steder. Politiet kan gi tillatelse til at at folk kan samle seg, på deres nåde, men kan som sagt når som helst kriminalisere en gitt forsamling, og da kan de og gjør de hva de vil.

  SvarSlett
 6. Anonym4:00 a.m.

  Mange fine ord fra begge kanter her, men ord har som kjent aldri løst en konflikt, for etter ord kommer handling basert på enighet eller uenighet i ordskiftet som har vert.

  Og, om du ikke har skjønt det før nå kan jeg forklare følgende. Den som har makta er den som setter dagsorden, enten det er du eller den du skyter på. Makten vil alltid undertrykke den andre part med full forvissing om at egne verdier er grunn god nokk. I neste omgang sitter du med makta og er den som undertrykker, med full overbevisning om at du styrer det nye "Europa" mot en ny æra til fred og forsoning. Tror du skal bli overrasket. For konflikt hungeren ligger hverken i religionen eller fanatismen. Den ligger i deg og meg!

  Ut over det ønsker jeg fred for Palestinerene. Det får de den dagen til utbasunerer sin støtte og respekt for Israel, og viser det samme. Det blir ikke fred så lenge skolebarn ikke lærer annet enn å hate sine naboer. Ut over det er det sikker ingenting i veien for at I. kunne moderert segt litt men sann mine ord, om din lillebror, om du har noen, satt og stakk fingeren sin i sia på deg i evigheter til tider og utider, hva hadde du da gjort? Strøket han over kinnet og sakt "gla i deg også?"

  Til slutt så er jeg enig i at det finnest for få uredde demonstranter i Verden. For få som taler makten i mot. For få av de som har makten som tør lytte, ta ulogiske valg, respektere sin motstander. Men, din uttalelse om at få bloggere presenterer saken fra virkelighetens side er kun en menig sett fra din side, gitt ut fra dine opfattniger og mangel på evne til å prøve å se saken fra den anen side. Denne mangelen er det som skaper nye tyranner ;)

  By the way, trodde de som ikke likte Israel skulle bære Davidstjernen med nspissen ed! Ikke opp som bildet sånn midt på siden din viser. Ja ja, kanskje du ikke er så langt fra å bli israels venn du også - lol

  SvarSlett