tirsdag, mars 25, 2008

Ting nordmenn og norske bloggere burde ha protestert mot

Ting nordmenn og norske bloggere burde ha protestert mot, fokusert på og satt i gang dramatiske kampanjer mot. Noen få av mange ting, som burde stå veldig høyt på listen, og som burde ha fylt gatene og forårsaket høylydte protester overalt.


Det norske politiet har drept tretten - 13 - forsvarsløse personer de siste tretti årene uten at noen har blitt straffet for det. Det norske rettsvesenet støtter politiet og dømmer vilkårlig mange andre forsvarsløse personer. Folk som står fram og vitner mot politiets generelle brutalitet blir gjerne dømt for det, til tross for at utallige vitner står fram uavhengig av hverandre og sier det samme. De såkalte boomerangsakene i Bergen er velkjent (eller kanskje ikke). Det finnes utallige andre eksempler.


Danske, offentlige myndigheter driver krig mot den kritisk tenkende befolkningen i København. Når de og også folk i andre deler av Danmark får nok, og endelig begynner å ta igjen, kjempe mot politiets brutale fremferd fremstiller norske medier dem som de aggressive. En protestnote eller ti til danske myndigheter og diverse bloggkampanjer burde da blitt vurdert i dette tilfellet?


Norge er medlem av NATO, en brutal, aggressiv angrepspakt. Den har ført tre kriger, utført to invasjoner de siste ti årene mot land som overhodet ikke har truet noen av landene i alliansen. Norsk utmeldelse av NATO burde ha vært et folkekrav. Det burde også nedleggelse av all norsk «forsvarsindustri» ha vært. Norge er den syvende største våpeneksportøren i verden.

Partiet Rødt hevder, hevdet for en stund siden i følge Dagbladet at NATOs okkupasjon av Afghanistan er verre enn nazistenes okkupasjon av Norge under Annen Verdenskrig. Det har de helt rett i. USA kidnapper også folk over hele verden og internerer dem og torturerer dem på det groveste.

Enorme summer blir brukt på militarisme, på mer sinnssykdom, og det som virkelig betyr noe blir stort sett ignorert.


Menneskehetens ødeleggelse av naturen, av livet på Jorden, selve grunnlaget for vår eksistens har for lengst tatt helt av. Norske myndigheter fremstiller seg som de snille guttene og jentene, som vanlig. Industrien kjører store reklamekampanjer for å vise hvor miljøvennlige de er, mens de i virkeligheten pøser ut stadig flere giftige stoffer, og soper inn stadig mer penger på det. Som vanlig er det hele gjennomført hykleri og bedrag.


Vi lever i et demokrati, ett av de snedigste diktaturene i historien, fordi det gir folk flest illusjonen av medbestemmelse, et system der urettferdighet og undertrykkelse hersker. Og hvordan viser folk flest sin misnøye? Vel, de viser den slett ikke, men forsvarer tvert om det åpenlyse diktaturet ved enhver anledning. Når de endelig får nok av ett eller to politiske alternativer av samme ulla (de rødgrønne og de borgerlige) går de, istedenfor å søke sanne alternativer til ett som er enda verre, og tilhengerne av denne brune, skitne retningen blir stort sett pent behandlet. Man prøver å forstå dem, å bortforklare hvorfor de handler som de gjør. Istedenfor å sette skapet på plass der det hører hjemme.


Men norske bloggere og det norske folk er bortimot fullstendig fraværende her, på disse og mange lignende områder. Sant engasjement er bortimot fullstendig fraværende. Bloggerne, som det norske folk generelt sett gjør sitt beste for å ignorere det som er viktig, det det er et skrikende behov for å sette på dagsordenen, mens de fokuserer på de knappene og glansbildene, det fullstendig uvesentlige som dominerer deres virkelighetsoppfatning.


Dette (og linkene) som en beskjeden innledning til det som burde vært et årelangt selvstudium for nittini prosent av befolkningen.

7 kommentarer:

 1. - Vi samler en masse mennesker og går i protesttog mot det norske politi.
  - Vi tuller på oss palestinerskjerfet og støtter "fritenkende" folk i køben.
  - Vi melder oss ut av NATO, verdens største forsvarsmakt.
  - Vi legger ned all våpenproduksjon, og da selvsagt tilbyr et alternativ til inntjening.
  - At noen velger FRP foran SV i et demokrati vil vi aldri få bukt med, men det hadde selvsagt vært bedre å avskaffe demokratiet.


  Å kritisere er det som er enkelt. Å komme opp med løninger derimot....

  SvarSlett
 2. Det er vanskelig å nå mennesker *der de er* når problematiske tema skal på bordet og diskuteres.
  Politi som dreper, og politi som ignorerer jobben sin for å heller prioritere meningsløs mobbing av arbeiderklassens sønner ute på råning, for eksempel, er slike tema.
  Eller at Norge er alliert med en gjeng bøller (USA etc.), for å ha beskyttelse mot verdens kriminelle psykopater (Russland etc.)

  [url]http://www.blogging.no/blog.php/gulelars/post/18794[/url]

  Figuren Gullars forsøkte den humoristiske tilnermingen til alvorlige saker, i håp om å komme forbi nordmannens sperrer mot alt som er alvorlig og farlig.

  Gullars`n lykkes vel heller dårlig i å skape noen holdningsendringer i Norge, men man må prøve nye ting tror jeg, for å *nå* folk der de er.
  Man må prøve nye ting, og deretter evaluere det man først gjorde.

  Gullars`n ble evaluert bort, og er på permanent ferie, men jeg savner ham litt iblandt.
  Denne figuren fikk iallefall endel respons fra "publiken" i sine provokasjoner.

  SvarSlett
 3. Gringo: Humor kan være skikkelig bitende og effektiv den. Problemet er at det, per definisjon er vanskelig å bli tatt alvorlig...

  Picxx: Det virker på meg som om du prøver å være ironisk her.

  Ja, vi bør avskaffe demokratiet, diktaturet.

  Det er slett ikke vanskelig å komme med løsninger. Både jeg og andre kommer med dem hele tiden. Det finnes utallige bedre alternativer til dagens samfunn.

  SvarSlett
 4. Slik jeg tenker omkring temaet bruk av humor som våpen, kan humor sammenliknes med å stikke fienden med en synål.

  Selvsagt skulle man gjerne heller hatt ett sverd til å krige med, men man tager hva man haver ;-)

  SvarSlett
 5. Ja, jeg er enig. I det minste gjør synålen LITT vondt.

  SvarSlett
 6. Re kommentaren til picxx: Å kritisere er IKKE enkelt. Ikke i et hjernedødt og propagandastyrt samfunn.

  Dog er ikke det mitt hovedpoeng. Det er en gammel hersketeknikk å kreve løsninger eller alternativer. Som om kritikk ikke er gyldig uten at det finnes alternativer...

  En forutsetning for å finne alternativer er faktisk å få oppmerksomhet omkring det som er riv ruskende galt. det er skritt en. Men verden kommer skjelden så langt uansett...

  SvarSlett
 7. Jepp, herskerteknikk, som det at alle som kritiserer norge som samfunn og nasjon gjerne blir bedt om å flytte til Russland eller Mongolia eller lignende.

  Men altså, det finnes utallige alternativer. De som sier noe annet avslører bare sin egen uvitenhet.

  SvarSlett