fredag, mars 21, 2008

Beleiring

Jeg er enig med dem som sier at alle religiøse høytider bør fjernes som offentlige helligdager. Man bør heller innføre et fleksibelt system der den enkelte heller kan ta ferien når man måtte ønske. Påsken og jul, i tillegg til det hårreisende ved at religionen skal dominere på denne måten eller noen måte, er som en beleiring der i hvert fall de som bor utenfor byer og tettbebygde strøk må hamstre mat for en uke, noe som blir ytterligere vanskeliggjort fordi butikkene gjerne er nærmest tomme den siste dagen før «helgen» starter. Dette er ikke akkurat blant de aller viktigste sakene eller problemene i en verden der kriser står i kø, men det er enda et eksempel på den idiotien som hersker.

Case closed.

3 kommentarer:

 1. På meg virker all overtro og religion veldig irrasjonelt, jeg forstår det er reelt for de som tror og det respekterer jeg, men at vi i et moderne samfunn i så stor grad blir styrt av det er foruroligende.
  For meg er helligdager ikke noe mer enn å fråtse i gratis mat og grei timelønn, det jeg virkelig kunne trengt var egentlig og komme mer ut blant folk, så jeg lider ikke, men jeg fatter ikke hva vi skal med disse dagene

  SvarSlett
 2. Det er tradisjon og tradisjon er farlig greier i det øyeblikket det blir tradisjon, i hvert fall generelt sett.

  Spesielt med alt som har med religion å gjøre. All fornuft hives ut av vinduet. Og når man i dagens samfunn i tillegg har tradisjon for å hive fornuften ut av vinduet på nær sagt alle områder blir det ekstra ille.

  Idiotien med påsken er en utmerket illustrasjon på idiotien i dagens verden.

  SvarSlett
 3. Fordelen med at alle tar ferie samtidig, er likevel at da kan jeg ta min egen ferie på ett annet tidspunkt.
  Jeg fordrar ikke å stå i endeløse køer :D

  SvarSlett