fredag, mars 07, 2008

Nedbrytning

Nedbrytningen av Jordens naturlige miljø har en katastrofal virkning både på vår livskvalitet og vår helse, i følge FNs miljøvernprogram (UNEP). Det er godt å høre noen si det. De sier bare det slevsagte, men det slevsagte blir så altfor sjelden uttalt i dagens samfunn.

Område etter område blir listet opp på en lang, lang liste over ting som går fra galt til verre. Stadig mer land blir stadig mer livløst, i alle verdensdeler. Forørkning, enormt høye giftkonsentrasjoner, tap av skoger, villmark og land lagt under asfalt og betong, det som med et moteord kalles byutvikling ødelegger livet på planeten bit for bit. Det blir stadig flere og større døde områder i verdenshavene, der det rett og slett ikke finnes oksygen, selve forutsetningen for mesteparten av livet på Jorden. For noen måneder siden presenterte UNEP den nyeste Global Environment Outlook (GEO-4). Den ble knapt omtalt i media og vakte liten oppmerksomhet. UNEPs direktør Achim Steiner sier rett ut at en påtrengende likegyldighet og mangel på hastverk dominerer verdens reaksjoner eller rettere sagt mangel på sådanne.

UNEP har kommet med en mengde kritiske og viktige rapporter i årenes løp. De blir gjerne ignorert og samler støv på ett eller kontor i FN-systemet, slik alle uttalelser og skrifter som i det minste er noenlunde i nærheten av å beskrive alvoret i situasjonen vi befinner oss i. Det er nærmest umulig å beskrive innholdet i slike rapporter uten samtidig å beskrive hvordan de blir mottatt av et stadig mer bevisstløst verdenssamfunn. Fornektelsen, selve mangelen på våkenhet har for lengst blitt en integrert del av ethvert diktatur, ethvert ødeleggelsesprogram, enhver maskin.

Selv FNs generalsekretær kaller det som foregår i dag et angrep på det globale miljøet og de som virkelig bryr seg, blant annet om menneskehetens overlevelse bruker langt sterkere ord og utrykk enn det.

Alle delene, store som små av menneskenes moderne samfunn deltar i krigen mot livet på Jorden. Samfunnet, selve sivilisasjonen fører krigen, ikke den enkelte general eller hærfører.


1. Naturlige habitater krymper overalt. Sivilisasjonens verktøy som gravemaskinen og bulldoseren brøyter seg fram i villmarken og all uberørt og berørt jord. Stadig større deler av kloden blir transformert, dekket av plastikk, betong, glass og «foredlet» metall.


2. Såkalte reservater, isolerte nasjonalparker osv er i beste fall håpløst utilstrekkelige, fordi de gjerne er for små, både i utstrekning og ambisjoner. Veier, både i og utenfor disse begrensede områder hindrer dyrene og også plantene å bevege seg fritt, og de dør, både som art og enkeltindivider, sakte men sikkert og uunngåelig.


3. Den stadig sterkere og mer utbredte forurensningen når fra pol til pol. Tidligere var forurensningen, i hvert fall tilsynelatende et lokalt fenomen. Nå kan knapt den mest ihuga industrifanatiker hevde det lenger. Isbjørnen dør ut, også fordi kunstige, hormonlignende stoffer og gifter setter seg i kjøttet og bokstavelig talt i pikken dens (i hvert der eggceller og sædceller produseres). Antall misdannelser hos både mennesker og dyr har forlengst eksplodert. Hunner blir født med pikk, hanner uten, og det er bare ett utslag av uendelig mange vi kan bevitne over hele kloden. Også selve den menneskelig atferd blir forandret av alle de kjemikaliene vi bader i.


4. Den menneskeskapte Globale Oppvarmingen setter ytterligere press på de lokale og det globale økosystemet. Et godt bilde på dette er krillen i Antarktis som forsvinner fordi isen forsvinner, og dermed forsvinner pingvinene som spiser krillen.

Osv.

Havet stiger og oversvømmer våtmarkene. Dyr som er tilpasset en gitt temperatur må flytte på seg, til et annet område med fullstendig andre betingelser. Det blir slevsagt umulig for de som holder til i de kalde områdene, da det snart ikke vil finnes kalde områder igjen, noen steder på planeten Jorden. Ørkenene sprer seg, over stadig større, dramatisk større områder. Sahara var for to tusen år siden bare en prikk inn i Sudan eller Tsjad et sted. Nord-Afrika var et idyllisk sted med skoger og marker.

Osv.


5. Det som før skjedde relativt langsomt har akselerert bare de siste tiårene, bare det siste tiåret. Man kunne hevde (de uvitende og bevisst uvitende kunne) at Jordens ville dyr og planter kunne reddes. Det kan man ikke gjøre lenger. I en verden der Den Sjette Store Utryddelseshendelse allerede er en realitet er det å hevde at noen del av naturen, av villmarken kan reddes så lenge sivilisasjonen, Maskinen får fortsette sin sinnssyke ferd mot Intet i beste fall totalt urealistisk. I verste fall (noe som er langt mer sannsynlig her) er det et rent bedrag.


6. Menneskeheten er allerede rammet her, som kjent, som sagt. Mange vil hevde at vi er kongen på haugen i dag, men den haugen krymper dramatisk under oss. Vi slår beina under vårt eget livsgrunnlag, begår kollektivt selvmord på en måte som er helt unik i Jordens historie. Og ikke bare fortsetter vi som vi stevner, men stevner fortere og kraftigere enn noen gang før. Det er en kollektiv sinnssykdom som virker fullstendig umulig å helbrede, uten en dramatisk, ufrivillig kur. Ingen av alternativene som blir prøvd ut i dag fungerer, eller er i nærheten av å fungere, det er sikkert.

De er alle bare skuebrød, et spill for galleriet, igangsatt for å berolige en urolig befolkning, ikke for å løse det som er galt, ikke engang for å prøve.


7. Moderne storbyliv og sivilisert liv generelt fører med seg stadig større og mer uhyggelige lidelser, som var ukjente, ikke-eksisterende i tidligere tider. Løsningen her er typisk: Man sørger for å dope ned en stadig større del av befolkningen så de lettere kan holdes i tømme. Lidelsene eksploderer i et verdenssamfunn der menneskelighet og all utøvelse av menneskelighet blir voldelig undertrykket, og all form for ekte opprør blir slått brutalt ned på.

Naturen, i all sin nådeløshet var aldri så nådeløs, så gjennomført brutal.


8. Vi blir passivisert, temmet, i stadig større grad ute av stand til å ta ansvar for vårt eget liv, og til å gjøre blodig og endelig opprør mot et samfunn som ødelegger alt som gjør livet verdt å leve. Atferdsforskningen utvikler seg stadig. Man snakker om «å sette inn tiltak» mot «asosiale individer» i stadig tidligere alder, både medisinering og økende grad av kontroll og overvåkning. Dagens unge blir kalt echo-boomers, fordi de, som aldri før er et ekko av sine foreldre. Undertrykkelsen blir stadig mer effektiv

Det haster!

13 kommentarer:

 1. Ingen grunn til begeistring.
  Hva med Kystpartiet?
  Noen innspill?

  SvarSlett
 2. De er vel enda et hakk verre enn de fleste, fordi de går inn for utvidet hvalfangst, noe som avslører dem nådelsøt. Steinar Bastesen er en avskyelig person. Nå er jo ikke han med lenger, men de andre er nok ikke stort bedre.

  SvarSlett
 3. Hakket bedre enn kystpartiet er Sosialdemokratene.

  http://www.123hjemmeside.no/sdhordaland/13244764

  Tro nå for all del ikke at jeg mener de har truffet spikeren på hodet i alle spørsmål. Det jeg synes er interessant er at de faktisk er ganske så frittalende og kritiske til det eksisterende system.

  Jeg tar dette som en indikasjon - om enn aldri så liten - på at det faktisk spirer noen krefter som ser galskapen selv om en på ingen måte går langt nok! Støtte til Thoriumkraftverk er jo selvsagt ett blindspor og er nok en feilslutning - nemlig at teknologi basert på avanserte prinsipper kan redde oss. det er for sent for det. Vi må redusere alle typer utslipp med 90 - 99% for å være i nærheten en løsning.

  Som sagt. Det interesserer meg at det faktisk går visse strømninger som avviser det eksisterende regimet. det er et lite lysblaff i et ellers totalt mørke.

  Tilslutt: Som vanlig et meget godt innlegg, Amos!

  SvarSlett
 4. Takk.

  Jeg har fulgt de norske sosialdemokratene siden sent på åttitallet. De er praktfullt sprø. Blant annet har de flere ganger gått til ytterligheter i forsøk på å få rettferdig pressedekning av valgkampen.

  At de er teknologifrelste er definitivt riktig så fælt. Det viser at egentlig så har heller ikke de skjønt det.

  SvarSlett
 5. Nja... Litt teknologifrelst er jeg også ;O)

  Men det gjelder teknologi som gir økologisk mening, selvsagt.

  SvarSlett
 6. Jeg er kjent med det...

  SvarSlett
 7. Anonym3:43 p.m.

  Jeg plier ikke skrive på Norske Blogger - men så har jeg blitt veldig lei av at mange av de andre handler bare om amerikansk politikk. Ja det ser ut som verden går til helvete. Mange sover mens politiske beslutninger tres over hode på oss og de beslutningene er sjelden i våre beste interesser.

  Slik som jeg har oppdaget det så er disse perspektivene på tre forskjellige nivåer - den mest overfladisk er den der individet er skuffet over at samfunnet ikke har stilt opp til forventningene om å støtte positiv vekst. Dypere inne er den forståelsen om at samfunnet aldri har hatt en annen agenda enn kontroll og undertrykkelse. Enda dypere ned ligger den underliggende strukturen som er enda mer overraskende.

  Du kan laste ned en gratis pdf E-bok som heter Skjult Agenda - kanskje noe faller på plass - ellers kjent som Metamike

  SvarSlett
 8. At det eksisterer en skjult agenda er vel snart det eneste en kan si med sikkerhet?

  SvarSlett
 9. Ja, med alt vi vet og alt vi har av empiriske bevis på det er det direkte naivt å tro noe annet.

  Oliver Stone sa om kennedy-saken at den, den offisielle versjonen hadde blitt en moderne myte, og slik er det hele den offisielle virkeligheten vi blir presentert for.

  Men de fleste «konspirasjonsteoretikere (som skriver bok om det) bommer på de mest sentrale punktet: De hevder at det er en konkret, bevisst konspirasjon (illuminati ol), mens i virkeligheten så er det hele sivilisasjonen som er konspirasjonen. Det finnes ikke noen få mennesker, eller en enkelt gruppe som sitter på toppen og bestemmer, men en mengde grupper som tildels virker mot hverandre, men som uten helt å være seg det bevisst samarbeider om det viktigste: nemlig å holde skuten over vannet, og holde alle sanne kritikere nede. De tjener alle Maskinen, som er det hodet som binder dem alle sammen.

  SvarSlett
 10. Enig, bortsett fra at denne eliten tjener først og fremst seg selv, og nok ville tjent enhver sak som gav dem fordeler.

  Kennedy saken er bare en av mange. Vietnam krigen ble skapt av en psy-op. Irak krigen likeså. En Israelsk plan for å involvere USA direkte i seksdagerskrigen (angrepet på uss Liberty)slo feil. Amerikanerne var med på å hause opp anti-sovjetisk stemning i Sverige ved å simulere russiske ubåter, etc, etc. Prinsippet om å "hjelpe" historiens gang er velkjent.

  Illuminati er en god historie som tar oppmerksomheten bort fra det virkelige spillet. Og det spillet spilles av alle på toppen. En kan vel si det er en forutsetning for å nå toppen. Og bortsett fra korte blaff av ærlig spill har det alltid vært slik.

  SvarSlett
 11. Det er en rekke små grupper, ja, og når de tjener systemet så tjener de seg selv, med noen unntak.

  Det blåser på toppene også, og hvem som helst kan bli systemets ofre, også dets villige tjenere.

  Bedraget (med stor B) er regelen, ikke unntaket.

  SvarSlett
 12. Et av de største bedrag i dag er at presidentvalget i USA handler om "change".

  Selv om jeg må innrømme at Bush jr. er en så dårlig skuespiller at bare det å slippe å høre på ham kan ha sine fordele ;O)

  SvarSlett
 13. Man slipper å koke av raseri hver gang han viser seg offentlig...

  Ja, som vanlig, når man snakker om forandring, så er det «forandring» innenfor systemets trygge rammer.

  SvarSlett