torsdag, mars 13, 2008

Amerikanske soldater drepte tiårig jente

Amerikanske soldater i Irak skjøt og drepte en tiårig jente på en øde veistrekning, ifølge det amerikanske militæret og dets representant Major Brad Leighton «fordi hun ikke stoppet da det ble avfyrt varselskudd» og «fordi hun vinket til noen».

Så de drepte henne ikke fordi de mente at hun var en selvmordsbomber, men fordi hun ettersigende signaliserte til noen.

Det er en hel masse jeg kunne ha sagt om dette og tonnevis av lignende handlinger, og det har jeg også gjort, men denne (og tonnevis av lignende handlinger) taler sitt tydelige språk. Det finnes intet forsvar for det, uansett påskudd eller unnskyldning. Noen vil alltid forsvare amerikanerne og israelerne uansett hva de gjør, men dette (også) er da fullstendig umulig å unnskylde?

Jeg tror og frykter at amerikanerne tar mer og mer etter israelerne og deres brutale okkupasjon av Palestina, der ubevæpnede fiender (barn og ikke-stridende) blir meiet ned på samlebånd. De har adoptert deres «strategi» og tar den i bruk på verdensbasis.

Og noe som nesten er verre: Da massakrer og drap på sivile ble kjent under Vietnam-krigen førte det til ramaskrik over hele verden. Nå trekker både journalister generelt og en stadig mer likegyldig og desillusjonert og lydig befolkning bare på skuldrene.

3 kommentarer:

 1. Bloggere skriver med skarpt om USA.
  Nettverkshorene i mainstream-media sine redaktørstoler er av den mer dvaske typen.

  SvarSlett
 2. USA har overhodet ingen "moral high ground" i denne eller andre konflikter. Av en eller annen årsak er det ikke like innlysende for såkalt "ansvarlige" media.

  Uansvarligheten ligger selvsagt (så selvsagt at det nesten ikke bør behøves å bli påpekt) på den som tilsynelatende kjøper propagandaen.

  Heldigvis er Bush sin tid snart ute. Problemet er at forandringene i virkeligheten blir små uansett hvem som "bestemmer".

  Dette er helt i tråd med den umenneskelighet som råder i verden.

  SvarSlett
 3. Ja, Dubya er bare enda en vaktmester, hakket verre, kanskje enn de fleste andre, men ikke så mye at det er avgjørende. Alle som har sittet i den stolen har tjent systemet og alle som noensinne vil sitte der vil gjøre det.

  Noe som gjør journalistenes holdning til alt sammen enda verre, er den selvrettferdige holdningen de oppviser når noen konfronterer dem med deres unnfallenhet. Som alle andre i maktposisjoner virker det som om de står over sann kritikk i egne øyne.

  SvarSlett