lørdag, november 24, 2007

Endelig

Så er det verdt noen ord at John Howard, Australias avskyelige statsminister endelig har blitt slått i valg. Ikke det at etterfølgeren er så mye bedre, men det er noen viktige forskjeller.

Den kommende statsministeren, Kevin Rudd fra Arbeiderpartiet har lovet å trekke landets styrker ut av Irak (om han rent faktisk gjør det er en annen sak), og han har lovet at Australia skal signere Kyotoavtalen. Uansett hvor nytteløst og tynt dette blir i den store sammenheng så sender det viktigere signaler.

John Howard var på slutten til de grader i utakt med virkelighetens verden, slik at selv mange (nok) av hans tidligere entusiastiske velgere skjønte tegningen. Samtlige regjeringssjefer verden over, inkludert Kevin Rudd er i utakt med virkeligheten, men Howard hadde gjort dette til en kunstart. At han likevel fikk så mange stemmer som han fikk (nær halvparten av avgitte stemmer) sier mer enn litt om hvor bevisstløse folk flest er.

Med Howards fall er alle George Bushs «sterke menn», de som aktivt støttet hans sinnssyke politikk etter ellevte september 2001 ute av verdens regjeringskvartaler, noe som er grunn god nok i seg selv til å skåle litt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar