fredag, november 02, 2007

Støre slår til igjen

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ønsker at regjeringen skal oppmuntre til større handel med Israel. Norge er på bunn i Norden på statistikken over land som handler med Apartheidstaten.

Det er ikke overraskende at norske myndigheter ønsker større del av kaken her. Det står i stil med at Norge offisielt og uoffisielt handler med land som Burma, Aserbajan, står bak regnskoghogst i Sør Amerika osv.

SV gjør det rette her. I hvert fall går de lenger enn mange, da de oppfordrer til forbrukerboikott av Israel (selv om boikott generelt sett er et dårlig virkemiddel), men igjen blir de overkjørt i regjeringen.

Israel bør isoleres. De burde ha vært kastet ut av verdenssamfunnet for førti år siden, og det ville også ha skjedd hvis de ikke hadde hatt mektige støttespillere som USA på sin side.

Staten Israel burde heller aldri vært dannet, slevsagt. Fra Balfour-deklarasjonen i 1917, der det ble oppfordret til opprettelsen av «et nasjonalt hjem for jøder» og til dags dato har det internasjonale samfunnets behandling av denne saken vært en katastrofe fra ende til annen.

6 kommentarer:

 1. Håndteringen av Staten Israel har, som du sier, vært en katastrofe fra ende til annen.

  Og det bør åpne øynene på folk flest - fordi inkompetansen i politiske håndteringer generelt sett er nettopp det - katastrofale.

  Imidlertid er det fremdeles slik at egeninteresse gjør blind. Menneskets subjektive virkelighetsoppfattelse avspeiler rett og slett sivilisasjonens inkompetanse.

  SvarSlett
 2. Ja, vi lever i en vandrende katastrofe, et resultat av mange århundrer med grådighet, feilprioriteringer og tyranni, og det blir bare verre og verre og verre, ikke progressivt bedre som de som styrer konstant hevder.

  SvarSlett
 3. Sett i historisk perspektiv må vi tilbake til før romerriket for å finne en ærlig sivilisasjon.

  Kanskje du mener vi må gå enda lenger tilbake, men jeg er svak for Kelterne.

  SvarSlett
 4. Generelt sett jo lenger tilbake mot tiden for de første byene jo bedre. Jo nærmere nåtiden jo flere dårlige vaner tilegnet et gitt folkeslag seg.

  SvarSlett
 5. Enig, og har et innlegg på trappene om emnet. På mange måter tror jeg romerriket var en påskynder for det meste av elendigheten. Enorm sentralisering, en politisk elite som levde av andres arbeid, tilhørende politiske intriger, historieforfalskning og en absolutt forrakt for menneskerettigheter og mangfold...

  I tillegg kom selvsagt at den Romersk Katolske bastardreligion vant frem pga kynisk maktspill og preget resten av den vestlige verden med sine impulser om ensretting og underkastelse!

  SvarSlett
 6. Kineserne, Perserne osv. Og ja, religionen. Og kristendommen ble vel den største store statsreligionen. Før det var Roma et noenlunde hyggelig, ikke fullt så uhyggelig hedensk sted...

  Det var i hvert fall et skikkelig syndig sted og det er alltid hyggelig.

  SvarSlett