torsdag, november 08, 2007

Død morder

Den offentlige landesorgen etter at en ny norsk soldat i NATOs invasjonshær i Afghanistan ble drept er skikkelig kvalmende. Militarister har sluppet til i media i hele dag. Spesielt dekningen til TV2 Nyhetskanalen er en skikkelig tåreperse og studie i hykleri. Her har NATO og Norge invadert et land, drept en masse ikke-stridende og når EN norsk soldat blir drept dundrer alle nasjonalistiske strenger og basuner gjennom høytalerne. Lar virkelig noen seg lure av slikt sprøyt?

Svaret må dessverre bli ja. Selv mange av de som er kritisk til invasjonen og krigen lar seg friste til å opptre med et langt sørgefjes.

Er det trist når en fast betalt profesjonell morder blir drept? Slevsagt ikke. Bare i det moderne menneskes syke bevissthet.

3 kommentarer:

 1. Du tar den langt ut, men har likevel mange faretruende gode poeng. Selvsagt er det trist når en ung mann dør på brutalt vis og mange mister en av sine kjære.

  MEN: De norske soldatene deltar reelt sett i en okkupasjon og er reelt sett i krig. De norske soldatene risikerer livet, det er derfor de er soldater. En soldat er en profesjonell drapsmann, dog unntatt fra personlig ansvar så lenge han følger reglene.

  SvarSlett
 2. Per definisjon, ja. Så lenge han er ansatt av en stat og ikke går freelance.

  SvarSlett
 3. Anonym6:07 p.m.

  Har hele tiden syntes det var rart at ingen norske strøk med nedi der, til tross for alle de snodige forholdsreglene og forsikringene om hvor "ufarlig" situasjonen i Afghanistan er generelt og for de norske soldatene spesielt. Dette med freelance-soldater er forresten fortsatt litt i tåka....som i hvem sitt ansvar er disse gutta?

  SvarSlett