fredag, november 02, 2007

TV-uken på PC

Jeg ser Heroes (sesong 2) på mandag, Journeyman på tirsdag, Smallville på torsdag, Bionic Woman på fredag og Stargate Atlantis på søndag, bare en time etter at de blir sendt i USA. Alle er kjempegode serier som slår tilbudet på norsk tv ned i støvlene. I den grad man ser på TV-programmer overhodet så er dette store greier. Heroes og Smallville vil ikke komme på offentlig norsk TV før om nesten et år og de andre vil vel aldri komme. Den første, enormt gode Stargate SG1 serien (over 200 episoder) har aldri blitt vist noen steder i Norge. Mange kjempegode serier blir rett og slett aldri vist her. Norsk TV henger fortsatt igjen i eldgammel idioti. Når man ser på norsk tv generelt så er det tydelig at de har tatt til seg de dårligste (elendige) sidene ved amerikansk TV, men bortimot unngått det beste ved det.

Heroes er bedre enn noensinne. Etter en noe sløv start på sesong 2 har den og hovedrollene i den gått videre på en fantastisk måte. Journeyman har lignende tematikk som Quantum Leap og Tru Calling, men det er likevel en helt selvstendig serie, med sine egne kvaliteter. Smallville har plutselig blitt mye bedre. Kanskje fordi Clark endelig er i ferd med å ta spranget til å bli Supermann. Denne serien har tideligere konkurrert med Lost i å være en der ingenting viktig skjer. Bionic Woman er en ny vri på serien fra syttitallet, men som Journeyman totalt uavhengig av sin forgjenger. Stargate Atlantis er ikke så god som Stargate SG1, men likevel mye bedre enn det aller meste som blir laget.

Den oppmerksomme leser har kanskje lagt merke til at alle er «Science Fiction/Fantasy» (jeg hater merkelapper), og det er ikke tilfeldig. Det er ikke tilfeldig. Denne typen historier er generelt sett uendelig mye bedre enn de som beskriver dagliglivet, fordi de beskriver ekstraordinære mennesker og situasjoner, og også fordi de generelt sett er uendelig mye bedre fortalt enn majoriteten av all elendigheten som blir laget. Forfatteres skaperkraft kommer helt åpenbart langt bedre til uttrykk i slike serier og filmer, og folkene som lager dem er så uendelig mer interessante mennesker sammenlignet med de som lager tolv på dusinet ni til fire dritt.

1 kommentar:

 1. Virker som du er ganske glad i tv-serier. Tenkte derfor å tipse deg om en side jeg tror du liker, som handler om tv-serier.

  Siden heter TvTid.com, og her er linkene til seriene du nevner:

  - Heroes
  - Journeyman
  - Bionic Woman
  - Stargate Atlantis
  - Smallville

  Følger godt med på Journeyman og Heroes selv. Håper du liker siden. Hvis du gjør det hadde det vært fantastisk om du kunne lagt opp en link til www.tvtid.com fra bloggen din ;-)

  God jul, hilsen Jone

  SvarSlett