onsdag, november 28, 2007

Forbundet av høyresidens galninger

Terraskandalen bare vokser og vokser til nærmest mytiske proporsjoner. Den avslører mer enn tydelig sivilisasjonens, kapitalismens sinnssykdom. Dette viser uansvarligheten som hersker nær sagt overalt i dagens verden. Ingen av de involverte kan sies å slippe unna her, når det gjelder det nesten grenseløse vanviddet som nå kommer til overflaten. Verst er meglerne, slevsagt. I en bransje der griskhet ikke bare blir sett på som et gode, men som en livsnødvendighet slipper de seg ukritisk løs, i et samfunn som for lengst har sluppet slike drittsekker løs, slike tobente hunder fri fra alle restriksjoner. De tar ofrene for svindelen med på smøretur og «ofrene», ja de lar seg villig svindle. De ønsket så sterkt å delta i dansen, antar jeg at selv elementær fornuft rant vekk som vann. Overskriften er egentlig litt misvisende, fordi dette ikke bare er den såkalte høyresidens problem eller byrde, om du vil, men går fra øverst til nederst, eller i hvert fall et godt stykke på vei nedover i samfunnet, hierarkiet. Å si at de styrende organer i de respektive kommunene har hatt hodet under armen er i beste fall en utilstrekkelig forklaring. Bør dumhet være straffbart? Ja, denne formen for dumhet bør være det, for når alt kommer til alt, når man kommer ned til det grunnleggende så ødelegger den livet på Jorden.

Og det er et skikkelig feilgrep å se dette som en isolert hendelse. Slevsagt. Fordi denne uansvarligheten, denne nærmest totale mangel på ansvarlighet går igjen overalt i menneskehetens samfunn i dag. Selve sivilisasjonen i seg selv er bygget på nøyaktig likelydende «prinsipper. Ødelegg mest mulig, grabb mest mulig til deg, langt mer enn hva du kan noensinne bære med deg og egentlig ha nytte av. Selve prinsippet om, eksistensen av monetær rikdom er ødeleggende i seg selv, men meglerne har tatt det til ytterste konsekvens.

Formålet her var helt klart å øke tykkelsen på meglernes lommebok ytterligere. Om de tenkte bortenfor den tanken overhodet er vanskelig å forestille seg. Og de lykkes. De tjente grovt, og så får attpåtil enda en gjeng drittsekker en gigantisk sluttpakke som ville holdt en person med gjennomsnittslønn gående i tjuefem år. Hva er GALT med dette bildet???

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar