mandag, november 05, 2007

Bort med alt og vekk med resten

Det er stort at et betydelig antall norske forsvarsanlegg ser ut til å være på vei bort. Dessverre er det fortsatt mer enn nok igjen av dem. «Forsvarsbudsjettet» har alltid vært rundt ti ganger større enn «miljøvernbudsjettet» og så lenge det fortsetter så sier det tross alt en del om prioriteringer. Militærvesenet er ett av de aller verste utslagene av sivilisasjonen og alt burde ha blitt utradert i sin helhet fra jordens overflate før det oppstod for flere tusen år siden.

Norge skal dessverre fortsatt satse på «fredskapende operasjoner» sammen med sine venner i den brutale angrepsaliansen NATO.

Det norske «forsvaret» bør nedlegges fullstendig, slevsagt. Det tjener ingen fornuftig hensikt. Det faktum at andre land også er krigerske er ikke noe argument for å beholde det, snarere tvert om. Hvis Norge virkelig hadde vært den «fredselskende nasjonen» det blir påstått at Norge er, ville man tatt konsekvensen av det og lagt ned hele dritten for en evighet siden. Ethvert militærvesen er også på soleklart vis innrettet mer mot et gitt lands egne innbyggere enn mot en fremmed makt. Det er den egentlig grunnen til dets eksistens, også i Norge. Det gjelder å ha maktgrunnlaget i orden i tilfelle borgerne blir så rastløse som de bør bli, som de for lengst skulle ha blitt i en grunnleggende brutal og urettferdig verden.

«Det norske forsvaret» sliter ikke. Det og deres Herrer foretar simpelthen en omprioritering, det er det hele. Noen få militærbaser betyr lite mot sjansen til å leke med de store guttene og jentene og delta i drepingen av ubevæpnede mennesker rundt omkring i den vidunderlige nye verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar