søndag, april 12, 2009

Strålende

Jeg synes det er flott, at det er strålende at tamilene først prøvde og så lykkes i å ta seg inn på Sri Lankas ambassade i norge. Det er lenge siden jeg begynte å irritere meg over at representanter for et tyranni har et fristed i andre land. Hele ideen er misforstått. Tyranniet og dets representanter bør tvert om forfølges hvor de enn drar. I stedet blir de oppvartet på statsmiddager og diverse andre arrangementer.

Dette skal visstnok forestille diplomati.

Sri Lankas maktapparat oppfyller så visst kravet til å bli kalt et tyranni. Det er også blant de verre tyranniene i dagens verden, spesielt med tanke på hvordan de behandler minoritetsgrupper.

Som sagt: hele ideen om å behandle slike folk med respekt er misforstått. Enten det er representanter for israel som undertrykker og massakrerer palestinerne, for marokko som har undertrykket Vest Sahara i førti år omtrent uten at noen har skreket opp eller mange av de andre åpenbart brutale regimene på kloden så bør de behandles som dritt under skoene hvor de enn drar.

Folk i norge og andre land, der ambassader blir stormet av folk som har måttet flykte fra slike land bør støtte disse demonstrantene, ikke demonisere dem eller se på dem med uro i blikket eller ønske å få dem ut av det landet de nå bor i. Man bør tvert om være stolt av folk som reiser seg og kjemper mot tyranniet. Det er ellers fint lite, altfor lite av det i norge og tilsvarende land generelt. Nordmenn. svensker osv bør engasjere seg langt mer mot tyranniet, også det som finnes mer enn nok av i eget land.

Nå er tamilene også nasjonalister, akkurat som for eksempel IRA og baskerne er det, som av for meg generelt sett uforståelige grunner ønsker sin egen stat, noe jeg egentlig ikke støtter, men når man gjennomlever den typen undertrykkelsene de og tilsvarende har gjort blir det ofte den eneste brukbare løsningen.

13 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Når folk sier de beklager sterkt pøbelaksjonen, rører det meg dypt og inderlig i hjerterota, nesten... Men er egentlig ikke "beklager sterkt" bare ord som er utgått på dato?

  Og når apekatter sier at nordmenn er dumme og ikke forstår en dritt, så har de kanskje rett. Hadde nordmenn forstått mer, ikke minst våre politikere, hadde banden av tamiler vært sendt tilbake straks de passerte grensa til Norge.

  SvarSlett
 3. For en kvalmende jævel du er RR. For mye tegneserier?

  Innlegget ditt er strålende, Amos.

  SvarSlett
 4. Vi snakker om folk som får sine kjente og kjære drept fordi ingen bryr seg. Hadde regjeringen villet så hadde sivile vært ute av krigsonen for lenge siden.
  Reaksjonen til de Norske tamilene kan ikke være vanskelig å forstå. Forresten så er temiliene i Norge nettopp fordi det er krig i hjemmlandet.

  SvarSlett
 5. Tamiliene er de klassiske flyktninger, men mange mener at vi ikke skal ta imot dem heller.

  Ikke engang dem.

  De innvandrerfiendtlige er så absolutt rasister og menneskefiendtlige. Man må undres på hva som feiler dem, hva som har klikket i hjernen deres.

  SvarSlett
 6. Gråfelder: ett eller annet er det, det er sikkert.

  Einar: norge skal liksom være et fristed, der frihet og rettferdighet hersker, men det er det jo slett ikke.

  Lise: TAKK :). Ja, RR er en klassisk "god nordmann". Ytterligere kommentar overflødig.

  SvarSlett
 7. Tja, kjenner du noen fra Sri-Lanka da? Jeg jobber med flere, og de mener Tamilene er terrorister. Jeg kjenner ogsaa folk med kontakter til diplomater involvert i prosessen noen aar tilbake. Er vel vanskelig for noen av oss aa vite hva som er rett eller feil, men sannheten ligger vel noe imellomm ytterpunktene. Det blir feil aa komme med et bombastisk utsagn om at landet har tyranniske ledelse. Husk at disse har blitt rammet av bombinger av tamilene i flere aar ogsaa. Det finnes forovrig flere tamiler i India enn i Sri-Lanka. Hvis samer begynte aa bombe Oslo for aa faa uavhengighet, skulle vi da bare gi dem Nord-Norge? Igjen, det er litt enkelt aa generalisere naar man sitter i trygge Norge..

  SvarSlett
 8. At du bruker ordet terrorister imponerer ikke meg, snarere tvert om. Det avslører deg som en nokså hjernedød person, faktisk.

  Ytterligere kommentar overflødig. Kom igjen når du har fått en smule uavhengighet på baken, når du ikke lenger kjøper billig propaganda.

  SvarSlett
 9. Tja, jeg ordla meg litt feil. De mener LTTE er terrorister, som forovrig de fleste land i verden ogsaa mener. Det finnes selvfolgelig mange tamiler som er gode mennesker.

  Det er et faktum at i Norge blir folk paavirket av de mer aktive tamilene (noen av dem har sympati eller relasjon til LTTE), fordi det er flere tamiler enn andre borgere fra Sri-Lanka der.

  Det er uansett ikke akseptabelt aa bryte norsk lov.

  Du maa nok sette deg litt inn i realitetene i Sri Lanka. En liten minoritet har lyst paa losrivelse og ca 50% av kystomraadene som del av dette. Det er vel ikke tyranni at den store majoriteten i landet ikke aksepterer dette urealistiske kravet. Faar ogsaa nevne at mine kolleger fra Sri Lanka er sjokkert over paastandene som tamiler framlegger i Norge om borger-krigen. De kjenner seg ikke igjen i dette propaganda-budskapet i det hele tatt.

  SvarSlett
 10. ps: det er litt trist at du tyr til person-angrep, istedetfor aa komme med ordentlige argumenter. Aa si at jeg er partisk naar dine kommentarer er adskillig mer ensidede sier vel litt om ditt staatsted ogsaa.

  Neste gang, hvis du skal drive en blogg, faar du kanskje begynne aa argumentere istedetfor billige angrep.

  SvarSlett
 11. Det er ikke billige angrep. Du spil.te terroristkortet og du fikk som bestilt.

  Du kommer ingen vei med slike billige poenger her. Det andre kaller terrorister er veldig ofte frihetskjempere, og det mener jeg også er tilfelle i denne saken. Du virker veldig lite overbevisende, og det jeg ellers vet virker veldig overbevisende.

  Det er veldig liten tvil om realitetene her.

  SvarSlett
 12. Du er sannelig morsom. Hvorfor er det liten tvil om realitetene her? Fordi du har bestemt det? Kanskje du kan vise til noen respekterte tidsskrifter som kan gi meg litt innblikk i dette, istedetfor utfall fra en som er tydelig plantet i en leir.

  SvarSlett
 13. Hvorfor er det ikke tvil om realitetene her? Hva er det som gjør at du ser på verden med skylapper og bruker en lang liste med svada?

  Som sagt, bare det at du bruker betegnelsen «terrorister» får meg til å miste respekten for deg helt fra starten av. Hele betegnelsen er misforstått. I den grad det finnes terrorister overhodet er det gjerne de som er ivrigst brukere av ordet, ikke de forskjellige frihetskjemperne.

  Er det jeg som er plantet i en leir? Det er morsomt. Men jeg er vant til å få slike hjernedøde kommentarer.

  Har du noe fornuftig og si, noe overhodet? Du har ikke kommet med noe ennå.

  SvarSlett