onsdag, september 05, 2007

Transformering og metamorfose

Det skjer en forandring på Jorden og i luften.

Det er ikke umiddelbart klart hva forandringen innebærer. Været forandres. Menneskenes plass på kloden blir enda mindre sikker. Verden forandres fysisk, men den forandringen som er på gang på det grunnleggende planet, når det gjelder fundamentale, menneskelige prosesser er potensielt langt mer omfattende.

Metamorfosen har alltid vært en integrert del av menneskenes liv. Selv nå, i mer «opplyste» tider er dens realitet et uunngåelig nærvær. Ordtaket «forandring er en del av livet» har blitt et forslitt uttrykk. Men dets sannhet er overveldende. Forandring er en del av Livet og Livet er hva Maskinens tjenere er aller mest redd for. Fordi de vet, bortenfor all viten at det er noe de aldri kan overmanne, aldri kan knuse. Så de gjør sitt beste for å fjerne Livet fra menneskenes daglige eksistens, og dermed gjøre ethvert menneskeliv til en gammel og trett sang ute av stand til å inspirere noen, noen som helst.

Men…

De feiler konstant i sitt forsett. De makter å holde en slags orden, men bare på overflaten. Gjør ditt beste for å trykke ned lokket på en kokende kjele og trykket bare øker. I menneskets indre ligger Varulven, Vampyren, Udyret, og venter på å bryte ut og intet kan stå i dets vei.


Den gylne regelen er å gi fullstendig blaffen i hva noen mener om deg eller måten du oppførere deg på og måten du har valgt å leve ditt liv.
Hvis du har innsett dette, kommet så langt på din vei, så er du moden for ditt neste skritt, din neste utfordring.

Jeg vil advare deg her og nå, en gang… og aldri mer. Ditt syn på deg selv, på livet, og selve tilværelsen vil forandre seg en gang for alle. Du vil føle deg som en Fremmed for den du en gang var.


Leksjon #1: Hvis naboen din, sjefen din eller læreren din snakker til deg på en snodig måte, hvis et medlem av familien ringer og sier at du har oppført deg rart i det siste, så er det bare til å svare avslappet og uten å bøye hodet det minste: «Takk, jeg har innsett det selv også i det siste, og det gjør meg veldig, veldig stolt».

Sosialt press blir avvist med et skuldertrekk og med en åpenbar og total avvisning i full åpenhet.


Leksjon #2: Når naboen, sjefen, læreren, familien din eller de tidligere vennene dine (eller alle sammen på en gang) kommer for å ta deg (og det vil de gjøre) så gjelder det å være klar for dem. Både din mentale og fysiske helse må være klart over gjennomsnittet. Å ha et utvalg av kraftige og gode våpen gjemt i skogen er heller ingen dum ide. Forskjellige avvæpnende angrep for å ta piffen fra fienden bør også vurderes.


Leksjon #3: Etter å ha kjempet deg igjennom de innledende stadiene er du nå klar til å sette i gang for alvor. Du kan begynne å bli kjent med ditt indre, sanne Jeg, som så lenge har blitt holdt i tømme av et tyrannisk samfunn. Det er slett ikke lett å kaste vrak på et helt liv med hjernevask. Det tar tid, og tålmodighet, og stahet, og et grenseløst Raseri. Formålet, problemet bør ikke være å kvitte seg med raseriet, men å holde fast ved det, både fordi det finnes utrolig mye å være rasende over, og fordi det gjør det lettere for deg å være fri. Det finnes folk som hevder at du ikke kan «oppnå» harmoni uten å kvitte deg med raseriet. Det er bare mer absolutt tullprat. Sinnet er ikke bare riktig, men også en fullstendig naturlig følelse, en integrert del av deg, av alle mennesker som du aldri bør gi slipp på. Selv tidlig i min karriere som fullblods opprører skjønte jeg aldri hvordan man kunne oppnå noen som helst form for harmoni ved å undertrykke en eneste en av våre følelser, en eneste del av vårt Hele, og slevsagt så kan man ikke det. Man kan ikke skjære ut en bit av et bilde og forvente at det skal forbli det samme bildet, forbli et mesterverk.

Mennesker er dog ikke malerier. Ingen har malt oss. Mange maktglade mennesker og deres ivrige tjenere, de forskjellige vaktmestrene av denne helskrudde verden ønsker at vi skal tro det. Men, nei, mennesker skaper seg selv, og gjenskaper hele tiden oss selv. Vi trenger ikke noen avskyelige gjetere for å fortelle oss hvordan vi skal leve våre liv. Ja, metamorfosen skjer hele tiden, forandrer seg hele tiden, i evighet. Den blir ikke laget med hammer og meisel (vi er ikke stein), men ved opplevelser, av kjød, tanke og sjel, Fri og Utemmet.


Leksjon #4: Ja, nå starter metamorfosen for alvor… Den som søker stopper aldri å søke, Jegeren stopper aldri å Jakte.


Nå, broder, søster, hvis du kan si til deg selv at du er klar så er du det. Så gi blaffen i mitt «råd». Omfavn hele ditt Jeg, uten forkortelser og inngrep. Aksepter ingen kopier. Gå nå ut i verden og gi deg hen til Synden, i alle dens former.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar