mandag, september 10, 2007

Valget: Vi knuste all motstand

Sofademokratene knuste all motstand. Vi feide all tvil til side og fikk rundt 44 prosent av stemmene. Ikke nok med at vi ble det suverent største partiet, men vi er nå også større enn alle de andre større partiene, AP + H + FrP til sammen, faktisk på størrelse med alle andre partier på Stortinget til sammen.

Hvis du mot formodning lurer på hvordan jeg kom fram til dette så er det enkelt nok. Hvis vi blir regnet med i et hundre prosent resultat, slik vi burde ha blitt så ville alle de andre partiene har blitt bortimot halvparten så store. AP ville for eksempel fått omtrent 15 prosent.

Som jo var det de rent faktisk fikk, av de stemmeberettige. Både H og FrP fikk under ti prosent. Alle partiene blir redusert til marginale partier konfrontert med vår tilintetgjørende seier.

Dette er en gledens dag. Vi er slevsagt ikke fornøyd før vi får minst 2/3 flertall slik at vi kan endre grunnloven, men som nevnt: en stor dag for Norge.

11 kommentarer:

 1. Og hva har dere planer om å bruke denne nyvunnede makten til?

  SvarSlett
 2. Anonym1:51 a.m.

  Problemet er at kanskje at Sofademokratene er valgt inn på feil premisser. Alle som ikke stemmer har sikkert sine grunner til det. Jeg tipper de fleste rett og slett ikke har peiling på hva de skal stemme, og holder seg derfor hjemme. Noen glemmer det (ja, det er mulig). Noen har en masse ideologiske grunner til å ikke stemme (de fleste faller på sin egen urimelighet). Og noen tror de ikke har tilgang til å stemme, enten på grunn av avstand eller annet. Alle stemmer på Sofademokratene, som altså står for ingenting.

  SvarSlett
 3. Vel, vi er ingen ensartet gruppe, heldigvis ikke. Det har vi jo også til felles med alle store partier eller grupperinger. Men det mange av oss har til felles er en dyp, dyp avsky for det rådende systemet. Mange av oss er anarkister for eksempel, også grønne anarkister.

  Slik jeg ser det står vi for langt mer enn alle dere som blindt og gang på gang lar dere lure til å oppførere dere som den saueflokken dere er.

  Hva vi skal bruke "makten" til? Til å styrte dagens livsødeleggende samfunn i grus, slevsagt.

  SvarSlett
 4. Du ser ikke muligheten for at kanskje de aller fleste er hjemme pga latskap eller uvitenhet? Eller for de de rett og slett ikke bryr seg. At kanskje en dyp avsky for det rådende systemet ikke nødvendigvis er hovedgrunnen?

  SvarSlett
 5. Jo, jeg ser som sagt "muligheten" for det. Jeg sa vi ikke er en ensartet gruppe. Men mange av oss er aktive. Vi har dyptfølende grunner til ikke å stemme.

  SvarSlett
 6. når jeg leser disse greiene her så tenker jeg at det må jo bare være kødd alt sammen? Du kan ikke mene disse tingene ikke sant?

  SvarSlett
 7. Jeg mener tvert om at det er det de fleste folk mener i dag som må være kødd. De kan ikke mene det de sier. De kan ikke til DE grader være slike sauer.

  SvarSlett
 8. Haha - Amos, du er unik. På en god måte!

  Selvsagt er sofademokratene en broket gruppe - og selvsagt ville det ikke være mulig å danne et helhetlig parti der alle ville være med.

  MEN - det som er poenget er at FLERTALLET overhodet ikke lar seg engasjere av det politiske pisspreike. DE LAR SEG IKKE ENGASJERE AV DET ETABLERTE.

  Og det er bra!

  Faktisk så tror jeg prosentdelen som er misfornøyd med det etablerte er langt større. ALt for mange stemmer fordi de synes det er en "plikt" å finne ihvertfall frem til dem de er MINST uenige med.

  Det bør være klinkende klart at det faktisk er rom for alternative partier i Norge. Det etablerte har overhodet ingen trygg maktbase.

  Og det vet de.

  SvarSlett
 9. Takk, jeg trives med å være unik, og enda bedre er det at det føles helt naturlig og riktig. Heldigvis er det dog millioner av mennesker som deler mine synspunkter verden over.

  Ja, de som stemmer er generelt sett langt mindre engasjert enn de som ikke stemmer. Mange av dem husker ikke hva de stemte for to eller fire år siden engang. Jeg kan dog huske lett hva jeg stemte for tjue år siden.

  Hele valget er galt og tragikomisk.

  SvarSlett
 10. Det er rett og slett morsomt å se hvordan hestehandelen nå pågår etter valget.

  Dog er det et lite lyspunkt lokalt. Ap jubler over å ha fått ordføreren, mens de i virkeligheten ble valgets tapere.

  Om ikke dette er det norske demokratiet i et nøtteskall, vet ikke jeg. Verv er viktigere enn muligheten til å få gjennomført politikk.

  Vinnerne? Krf. Jeeez. Nå forsvinner snart neste års sommerpils på Tauraren!

  SvarSlett
 11. Det er da partiene gjør mest ugagn, når de samarbeider, og det gjør de stort sett hele tiden, mot de som jobber mot systemet.

  SvarSlett