onsdag, desember 31, 2008

Hva feiler det folk?

Spørsmålet om man skal og bør bytte ut folket har nok en gang blitt aktuelt. En internasjonal undersøkelse utført av Norsk Samfunnsvitenskapelige Datatjeneste (NSD) viser nok et knefall for maktapparatet hos store deler av den norske befolkningen. De støtter det man kaller utvidete fullmakter i den falske krigen mot terror. 53 prosent mener at myndighetene bør ha anledning til å holde folk i forvaring på ubestemt tid. 86 prosent mener at telefonavlytting er helt greit.

Et klart bilde tegner seg her. Samfunnet går fra galt til verre i totalitær retning. Scenarioet skildret i George Orwells 1984 har for lengst blitt virkelighet og utviklet seg videre derfra til noe langt verre og mer uhyggelig. Det er lett å skylde på maktkåte makthavere i slike tilfeller og det bør man også gjøre, men befolkningen som helhet bør definitivt dele skylden når de gjør det så lett for dem. Verden glir stadig dypere inn i tyranniet, fra tyranniet til et dypere, fundamentalt tyranni som savner sidestykke i historien.

Demokratiet er et av de snedigste tyranniene i historien, fordi det gir folk illusjonen av medbestemmelse, for så å slippe dem ut på beite som de sauene de er.

Fordømte SAUER. SAUER. SAUER. SAUER!!!

2 kommentarer:

  1. Det går mye fortere enn jeg hadde regnet med...

    SvarSlett
  2. De tråkket gassen i bånd etter 2001, som de gjør hver gang anledningen byr seg.

    SvarSlett