søndag, desember 28, 2008

Israels sanne ansikt på ny og på ny

På den første dagen av Israels nye offensiv, der de svarte på et angrep der en israeler ble drept og en såret ble rundt 225 palestinere drept og rundt 700 såret. Dette ekstreme forholdstallet er riktigsnok ikke representativt for det som skjer under israels okkupasjon av Palestina, men det er typisk. Hver gang en israeler får kuttet av seg skjegget kutter den israelske hæren strupen på menn, kvinner og barn blant palestinerne, bomber dem sønder og sammen, fullstendig uten tanke for hvor bombene deres rammer.

Man skal lete lenge i historien før man finner en tilsvarende brutal krigsmaskin og okkupantmakt. Jeg er enig med de som sier at israel er en brutal apartheidstat. Jeg er enig med de som ønsker totalboikott av israel, militært, kulturelt og politisk. Jeg er til og med, for en gangs skyld enig med Fredrik Mellem som i sin kommentar til sondre olsen sier at: «situasjonen er for grotesk til at jeg har overskudd til å diskutere med KrF-ere som på autopilot forsvarer Israels forbrytelser».

En annen, i samme kommentarfelt sier det også veldig treffende: «Israel har jeg gitt opp for lenge siden. Det nytter ikke å prøve å ha noen dialog med dem. De driter i oss og resten av verden. Dette regimet er forbrytersk i sine handlinger og sin tenkemåte».

Når er nok nok? Hvor langt vil israel få anledning til å gå før verdenssamfunnet sier stopp? Det har gått altfor langt allerede. Ekstreme tiltak mot det brutale regimet burde ha kommet for lenge siden.

10 kommentarer:

 1. Anonym9:46 a.m.

  Amen, Amos.

  SvarSlett
 2. FAKTA ANYONE?

  Israel

  Totalt areal: 20 770 km2

  Trøndelag fylke

  Total areal: 41 263 km2

  Israel er et demokratisk land, er opprettet av FN og omgitt av hele den muslimske verden.

  Israel er omringet av nasjoner som fra det øverste politiske hold uttaler at de vil føre krig mot landet til Israel er totalt utslettet, opphører med å eksistere, og fjernes i fra verdenskartet.

  Nabolandene spøker ikke; de mener dette på alvor.

  SvarSlett
 3. Gammelt fjas og tullprat, Gringo. Du vet bedre.

  Amen, Ida.

  SvarSlett
 4. Israels vedvarende, fornyede aggressjon er skikkelig jævlig. Det nåværende verdenssamfunnet blir blottstilt så til de grader fordi de lar det fortsette.

  Som alle frihetselskende mennesker misliker jeg Hamas også, men de blir bare smågutter med sprettert i forhold.

  SvarSlett
 5. Hvis Hamas ønsker fred kan de få det, men de nekter. Israel er Hamas overlegen, men vi har sett utallige eksempler på at Israel ikke bare må forsvare seg for dem, men også mot angrep fra nabolandene.

  De aller, aller fleste som er drept er Hamasmedlemmer. Mens venstreradikale snakker om å boikotte Israel, vil de gjerne ha dialog med Hamas. Forstå det den som kan.

  SvarSlett
 6. Det er lett å forstå. Det er mulig å snakke med Hamas. Israel gjør som de vil. Palestina er okkupert. Det er fullt ut legitimt å bekjempe en okkupantmakt, med ethvert middel. Og situasjonen for Palestinerne blir verre, ikke bedre, og det er ikke hams sin skyld, men okkupantmakten som blir stadig mer brutal og strammer grepet mer og mer.

  Ingen hører på deg. Vet du hvorfor? Fordi du er så til de grader virkelighetsfjern og du tjener blindt tyranniet og bent fram umenneskelige krefter. Hvis jeg hadde vært kristen ville jeg ha sagt at du havner i helvete. He he.

  SvarSlett
 7. De som forsvarer Israels handlinger med motpartens handlinger ser ut til å glemme noe helt grunnleggende: Israel er okkupant. De bygger og bor på okkupert grunn. De undertrykker og fortrenger det okkuperte landets egne innbyggere.

  De servile supporterne av denne vedvarende israelske politikken velger å se bort fra dette, eller evner ikke å se det.

  SvarSlett
 8. Fredrik: De fornekter den åpenbare og fryktelige virkeligheten til fordel for sitt bevisstløse og uhyggelige verdensyn.

  Lucid: støttet.

  Sondre: ignorert i forakt. Fy faen!

  SvarSlett
 9. Mellem: Det der med at Israel er okkupant blir for enkelt. Du er ute etter å finne et avgjørende argument og fremholder det som sesam, sesam. Men det er rent sludder, spesielt i historisk perspektiv.

  a) Kan jeg minne om Bibelen. Det bodde noen i området for lenge siden også.

  b) Er England, Sverige (Jämtland, Herjedalen), Danmark (Grønland), Frankrike (etter annen verdenskrig, deler av gamle Tyskland) og mange andre nasjoner også okkupanter da? Og kan alt de noen sinne måtte foreta seg avfeies så enkelt som å de "de er okkupanter"?

  c) Det er en grunn til at Israel holder på disse områdene.

  Du er en våsegutt!

  Adam Smith jr

  SvarSlett
 10. Nei, «adam», du kan ikke minne om bibelen. Slik sinnssykdom er ille under generelle omstendigheter, men dobbelt kvalmende nå. Dra deg til helvete vekk herfra.

  SvarSlett