torsdag, desember 04, 2008

En ørliten seier i en jungel av tap (III)

Den europeiske menneskerettsdomstolen har avgjort at to menn ikke skal stå i det britiske politiets beryktede DNA-arkiv. De står der, i likhet med millioner av andre som aldri har blitt dømt for noen forbrytelse. Offisielle tall sier at omtrent en million for mange står i arkivene, men uoffisielle tall sier det er langt mer. Slik det ofte er så er de uoffisielle tallene enda verre enn de offisielle.


Dommerne uttalte i sakens anledning at informasjonen «ikke på noen måte er nødvendig i et demokrati». De slo fast at loven er et brudd på artikkel 8 om rett til privatliv i den europeiske menneskerettskonvensjonen. Både dommen og premissene for den er et knusende nederlag for det britiske maktapparatet.

Forhåpentlig stemmer det som de første kommentarene sier at dommen kan få vidtrekkende konsekvenser for hvordan opplysninger om folks DNA blir lagret i den Britiske nasjonale databasen. Innenriksminister Jacqui Smith uttalte at hun var «skuffet» over avgjørelsen. Hun sier at den eksisterende loven, som sier at alle som har blitt arrestert skal registreres vil bli stående mens hun og hennes kollegaer i den britiske fascistregjeringen vurderer dommen.

I en verden av stadig mer undertrykkende lover har den britiske regjeringen lenge ført an. Dette er et av de få tilbakeslagene de har hatt i sin forsterkning av diktaturet i Storbritannia.

Advokaten til de to mennene, Peter Mahy sier myndighetene nå umiddelbart burde ha satt i gang med å ødelegge DNA-arkivene av folk som aldri har blitt dømt for noen forbrytelse.

Men det vet vi allerede ikke vil skje.

3 kommentarer:

 1. Anonym2:29 p.m.

  He-he, det trygge gode tilintetgjørende overvokningssamfunnet fortsetter sin snikinnføring av et politisk system som flørter med fullstendig kontroll over menneskene, et diktatur, skjult bak demokrati. Det finnes bare en ideel måte å styre menneskene på, og det er å slippe dem fri. Anarki betyr ikke lovløshet, anarki er retten til å tenke selv, ikke slik du har blitt lært at du skal tenke.

  SvarSlett
 2. Jepp, sann anarkisme er veien å gå. Lovløshet er også bra.

  Demokratiet er det snedigste diktaturet i historien, fordi det gir folk illusjonen av medbestemmelse.

  Forøvrig så foretrekker jeg at folk ikke bruker anonym-funksjonen her, eller hvis de gjør det, at de da undertegner med navn. En sann anarkist bør kunne stå fram emd fullt navn, helt i det åpne, med stolthet.

  SvarSlett
 3. Er litt lat med å logge inn, samt litt glemsk med å underskrive.

  SvarSlett