søndag, mai 03, 2009

Den kjemiske løsning (III)

Pillebruken og medisinbruken i norge øker stadig. Den er høy, skyhøy fra før og når stadig nye høyder.

I følge ferske tall fra Norsk reseptregister bruker 915 000 nordmenn tre reseptbelagte medisiner daglig. 415 000 bruker fem. I tillegg kommer også den stadig større bruken av ikke-reseptbelagte medisiner.

Avdelingsoverlege Steinar Madsen ved Legemiddelverket har ikke sett denne informasjonen om norske pasienter før, noe som i seg selv gir grunn til bekymring. Han frykter feildosering, og at virkningene av det ene legemiddelet slår det ene i hjel og at de forskjellige etatene som skriver ut de forskjellige medisinene ikke utveksler tilstrekkelig informasjon.

- Risikoen for at det skjer noe galt med medisineringen er veldig høy, sier han.

Statssekretær Ellen Pedersen i Helsedepartementet er også bekymret.

Ingen av dem eller noen andre i relevante offentlige stillinger sier noe om det man bør bekymre seg aller mest om: nemlig den generelt høye medisinbruken og at folk ofte tar medisin fullstendig unødvendig, at bruken av medisin i det moderne samfunnet ofte er en større trussel enn sykdommene.

Og de gjør såvisst ikke noe med det. Tvert om lar de legemiddelfirmaene nærmest operere fritt og opprettholde myten om at man kan holde seg frisk ved pillebruk.

Legg til at slankepiller nå kan kjøpes reseptfritt i norge så blir bildet enda dystrere og mer dramatisk. Istedenfor å trene så gomler folk piller. En pille eller fem om dagen gjør en frisk og rask, selv om en ikke er syk, og hvis en er syk så bruker man ofte altfor mye medisin, istedenfor å la naturen gå sin gang, at den skal gjøre en frisk av seg selv.

Mer om dette og lignende tema på Uten Grenser

Samrøre


Den kjemiske løsning (I)

Den kjemiske løsning (II)

En ørliten seier i jungelen av tap

4 kommentarer:

 1. Det er forskjell på legene, men utover det så er jeg 100% enig. Pillebruken i dag er en skummel uting!

  SvarSlett
 2. Det som forundrer meg, er at vi liksom skal redde liv for enhver pris. De syke skal seigpines til døde, og hvis det finnes en pille som kan forlenge livet med ett par måneder, så skal den tas.

  Men de livene som allerede er reddet, eller som ikke er i fare for å slukke, de er det ikke så farlig med.

  Dagens samfunn er gjennomsyret av en dødsangst som jeg ikke klarer å empatisere med. Døden og fødselen er to sider av samme sak, og det er ingen grunn til å frykte den ene mer enn den andre.

  SvarSlett
 3. Hvilken profil kommer frem som brukernavn nå? Jag undras)

  Men, til saken: Legemiddelindustrien beskyldes av noen for å satse for mye på symptombehandling. Det vil si at man dropper å behandle sykdommen, men behandler symptomene. Da blir man aldri frisk og ender med å ta medisiner til evig tid (eller så lenge man lever). Dumt for oss, lønnsomt for dem.

  Jeg tror det kan være mye sannhet i de påstandene.

  SvarSlett
 4. Hei, Leopold Crackstein...

  Jeg vet at det er sannhet i dem.

  Pillebruken er gal i seg selv, men blir enda mer sinnssyk på grunn av legemiddelfirmaenes sinnssyke profitttrang.

  SvarSlett