tirsdag, mai 05, 2009

Om nina karin monsen og prisen

Hun avslører seg selv, som enhver intolerant tyrannspire. Hvordan dette kan ha noe med fritt ord å gjøre forstår jeg ikke.

Jeg synes det er bra at skvipet hennes kommer ut i full offentlighet, så man kan konfrontere det, men å belønne henne for hennes intoleranse er noe helt annet. Styret i Intolerant Ord fortjener nesten mer pepper enn søte nina i sakens anledning. Man kan trygt si at de lever i et elfenbenstårn.

Hun snakker om sjenerøsitet. Den er god. Hun har havnet på feil hylle i livet. Hun burde ha vært komiker.

Jeg er dog enig med henne om en ting: Vi bør alle tåle langt mer, langt mer uenighet. Uenighet er bra. Det er altfor lite sann uenighet i verden (ingen ironi her). Jeg synes vi alle, i ninas ånd bør begynne å rakke ned på kjernefamilien og dens syke forsvarere øyeblikkelig. Vi bør også skrive bok om det, bruke 100 000 ord på å si det som kunne ha blitt sagt med tiendedelen, og slevsagt bør alle forlagene utgi våre geniale mesterverk.

Nå kan hvem som helst få prisen, til og med jeg. Jeg tror jeg skal sette meg selv opp på listen over neste års kandidater øyeblikkelig.

5 kommentarer:

 1. Merkelig, men igjen er jeg enig. :-)
  Hun må få lov til å si det hun vil og hun må få si det offentlig, men må gi en pris til ei som ikke kan debatere uten å rakke ned på andre?

  SvarSlett
 2. Prisen går til den som taler fritt. Nina Monsen taler fritt. Så enkelt er det.

  Prisen går ikke til "den som taler fritt, forutsatt at meningene er sånn og slik, debattformen er slik og sånn" og en lang liste med krav.

  Taler man fritt, så taler man fritt. Innhold er irrelevant for dette. Man kan (og bør) være sterkt uenig, men det er ikke mulig å være uenig i at Nina Monsen taler fritt.

  Prisen går til den som taler fritt.

  SvarSlett
 3. Henrik: Jeg synes ikke hun taler fritt, men det er en grei diskusjon å ta.

  Musikk: Merkelig, nærmest utrolig, men merkeligere ting skjer.

  Å rakke ned på andre er helt greit, og ofte bra, men hun søker å holde svinebundet en hel gruppe mennesker, og dermed oss alle.

  SvarSlett
 4. Hun taler ikke for frihet, det medgir jeg. Men slik jeg ser det så er det irrelevant for prisen.

  Prisen gis til de som ikke lar seg kneble av noenting, ikke en gang andres normer og oppfatninger av hva som er "akseptable meninger" og "sivilisert diskusjon". Sånn sett så må vel Nina Monsen være en prima kandidat for prisen.

  Jeg er hakkende uenig i det hun sier, og kunne mer enn gjerne "talt fritt" om hva jeg synes om henne og hennes meningsfeller. Og hvem vet, kanskje jeg da også hadde fått Fritt Ord prisen? ;)

  Du, Amos, er selv en frittalende person, og hadde du hatt større eksponering enn du har hadde du selv vært en kandidat for Fritt Ord prisen. Mange av dine meninger hadde utvilsomt avstedkommet kraftige reaksjoner hos den gemene hop, akkurat slik Nina Monsens meninger gjør (uten noen sammenligning for øvrig).

  Det er det prisen belønner. Evnen og motet til å skape kraftige reaksjoner. Prisen belønner ikke meninger, da selve meningsinnholdet er irrelevant.

  SvarSlett
 5. Jeg skjønner hva du mener, og jeg ville helt sikkert ha forårsaket opptøyer...

  Men uansett så er det vår oppgave å kritisere tildelingen. Jeg holder fast ved det jeg har sagt.

  Det er ikke fritt ord, men Intolerant Ord.

  Og nå kan hvem som helst få prisen neste år. Jeg gleder meg og har allerede begynt på takketalen.

  SvarSlett