søndag, november 23, 2008

Smør hjulene, sier kristin den lydige hund

Bunnen er nådd. Det lille sv hadde igjen av eksistensberettigelse forsvant med kristin halvorsens siste utspill...

Hennes siste oppfordring til det norske folk om å «shoppe så det svir».

De var de eneste som engang med ekstrem velvillighet kunne kalles et motstrømparti i norge, som i hvert fall ga et visst inntrykk av å være det.

Jeg sluttet å tro på at de var det for mange år siden, men beholdt likevel troen på at fantes noe der som ikke de andre partiene hadde. Den er borte nå, forduftet som dugg for solen.

Det er deprimerende.

De kan like gjerne legge ned partiet. Har de blitt venstre? Har de blitt ap? Er de i det hele tatt noe lenger, verken fugl eller fisk?

Det er slett ikke sånn som Hildring sier, at de rakner i møte med virkeligheten. Det er det at de sluker rått den illusjonen de ettersigende har vært så kritisk til.

De ser tydeligvis ikke lenger de åpenbare fordelene ved den såkalte finanskrisen, at den får verden til å bruke, og forbruke mindre resurser, noe verdens mennesker burde ha begynt å gjøre for lenge siden, uten at man hadde blitt tvunget til det. Her skjer det noe som burde ha vært deres ønskedrøm, eller i hvert fall starten på den, og de slutter seg ukritisk til det etablerte samfunns tåpelige og farlige tolkninger.

Verden er inne i tider som skriker på forandring, der langt flere enn vanlig, i sin desperasjon går tennerskjærende med på at det er nødvendig, til og med skrikende nødvendig, men prøver sv å omfavne et mulig positivt paradigmeskifte?

Langt i fra! De henger tungt igjen i fortiden, som alle sine kollegaer i maktapparatet.

Kanskje til og med julesalget går fløyten i år, i større eller mindre grad? SV-folkene, hvis det hadde vært tak i dem burde ha danset på bordet av glede. Det gjør jeg.

Alt snakk om miljø, om en bedre verden, om nødvendig forandring fra sv bør heretter behandles med den ekstreme forakt det fortjener. Hvis man var den minste i tvil om deres hensikter før så er all tvil nå ryddet til side.

Jeg kommer ikke over kristins kommentar, hennes lattervekkende utspill. Snakk om et personlig, tennerskjærende negativt paradigmeskifte, og hun kaller forandringen ansvarlig, akkurat den samme betegnelsen verdens dypt uansvarlige ledere bruker så ofte for å forsvare seg selv og sine gjerninger når de på sin bevisst nedlatende måte kritiserer all sann opposisjon.

Hvilken skyhøy bullshitfaktor.

16 kommentarer:

 1. Ja det ble en annen lyd i pipa i det SV kom i regjerinsposisjon. Her er det ikke mye snakk om moderasjon og måtehold, men oppfordring om å forbruke mer. Bush satte ned renten i et forsøk på å øke kjøpekraften til Amrikanerne. Det hjalp en liten stund, før hele markedet kollapset.
  Jeg mener det er tull og tøv at regjeringer rundt om i verden setter inn krisepakker i bilionklassen i et aksemarked som er tuftet på kapitalistiske tanker. Grunnideen er jo at markedet regulerer seg selv. En slik krise som vi har nå er naturlig i et kapitalistisk system, der alle vil ha mer. For noen år siden hadde G8 landene en konferanse om de hadde mulighet til å slette u-landsgjelden. Ingen land hadde mulighet til det. Enda det var den nye imperialismen og innføringen av kapitalismen som førte disse stakkars landene ut i krisene. De ekspoterte billige råvarer - under tvang fra koloniherrene - og måtte impotere dyre ferdigvarer de ikke kunne betale for. G8(nåG20) landene har/hadde ikke mulighet til å slette den gjelden og i dag, når vesten er i krise, ja så har alle land råd til å sende inn krisepakker i miliardklassen. Snakk om forferdelig moral og et griskt syn på verden. Og oppe i alt dette oppfordrer SOSIALISTISK venstreparti til økt forbruk. Forkastelig, umoralskt og pårævapolitikk. Hungeren etter mer penger, mer midler har tatt de fleste i dette landet. Det artige er jo at vi dør som fluer av livstidsrelaterte sykdommer og fedme. Det fortjener vi virkelig.

  Godt innlegg, som vanlig.

  SvarSlett
 2. glemte dette.

  hilsen Jimmy.

  SvarSlett
 3. Nei, men markedene er jo IKKE frie. Det er jo derfor u-landene er tvunget til å være med på noe som er rene galemattias.

  Dessuten er den politisk styrte vekst-politikken og inflasjonsdominerte politikken det motsatte av frie markeder.

  Så her nytter det ikke å skylde på hverken det ene eller det andre. Det er pengepolitikken som er ute å kjøre, og det er derfor kapitaleiere er så favorisert at de kan drite penger.

  Før dette blir innsett kommer en ikke noen vei.

  Markedet skal besteme at hvis en har lite (eller mindre) penger så skal man for helvete ikke leve over evne! Det er imidlertid denne strategi - å leve på lån, som er hele den vestlige verdens svøpe.

  Sosialistiske land har verre historie med sin pengepolitikk, så problemet ligger ikke der.

  Problemet ligger i det knefall for kapitalkreftene som de forskjellige statene har godtatt fordi det gir dem store fordeler, på bekosting av borgerne. Illusjonen er imidlertid så tjukt pakket inn i falske begreper at en lett går seg vill. Det er meningen.

  Og SV har gått seg så vill at ertersuppe på en måneløs natt fortoner seg som klareste dagen. De har gått seg vill, ikke bare i egen filosofi - men også i andres.

  Derfor ser det rimelig ut for Kristin Halvorsen å kontinuere det store spillet. Fordi de er så bundet fast av det selv, at de aldri finner veien ut.

  SvarSlett
 4. Anonym6:10 p.m.

  Det er sykt att de ikke en gang snakker engelsk i turistinformasjonen hahaha!
  Man må lissm snakke baby-språk med dem:

  "meeee, buy ticket! gooo home to nooorwaaay"

  Ha en trevlig kväll :*

  SvarSlett
 5. Du kan si mye rart om SV, det gjør SVere sjøl og, men "utspillet" til Kristin Halvorsen sier vel i ettertid langt mer om VG enn om SV?

  SvarSlett
 6. Jeg er fullt på det rene med at hun i ettertid har påstått at det hele var en spøk. Dette er en veldig vanlig taktikk, spin hos politikere som «har slengt med leppa». Jeg tror ikke på det.

  SvarSlett
 7. Jeg tenkte ikke så mye på det med spøk som på resten, særlig det at det ikke var et utspill.

  Men jeg har begrensa tillit til aviser. De klarer bare unntaksvis å få det folk sier i fem-på-gata riktig, så jeg stoler ikke på at de siterer politikere korrekt heller, sjøl dem jeg er aller mest uenige med.

  SvarSlett
 8. Jada, man må defintivt være kritisk, til og med overkritisk til etablert media, spesielt med tanke på at de «er ute etter sv», og man må forme sin egen mening basert på tidligere erfaringer.

  Men som sagt: dette stemmer, slik jeg ser det, dette er det sv og halvorsen har blitt.

  SvarSlett
 9. Jeg er ikke enig, men det var vel ikke å vente. Men for all del, jeg trodde på at hun faktisk hadde gjort et utspill første gangen jeg leste det sjøl, og jeg tror det sier mye om bildet vi har av saken.

  Samtidig kjenner jeg ikke igjen SV helt i beskrivelsen din. Kristin Halvorsen er en viktig del av SV, men hun er ikke helheten. Dersom forslaget til arbeidsprogram likner noen lunde på det som blir vedtatt på neste landsmøte vil jeg si at SV har gått i en god retning og krysser fingra for at så mye som mulig av det blir gjennomført. Jeg synes ikke det er så gøy at SV ofrer sitt gode navn og rykte for å få ting gjort, men jeg skjønner dem som synes det er verdt det.

  SvarSlett
 10. Men de får jo ingenting gjort. Ikke det at programmet deres er all verden, men de får ikke engang gjort det som er bra der.

  SvarSlett
 11. Ikke ingenting, bare alt for lite. Vesensforskjell.

  SvarSlett
 12. Det har vært skralt over hele linjen hos sv. Det eneste positive jeg i farten kommer på er en svak dreining i norsk utenrikspolitikk, blant annet utsettelsen av utsettelsen av norske styrker i afghanistan.

  Skralt. Ingenting å skrive hjem om. Helt bånn i bøtta osv.

  SvarSlett
 13. Jeg mente ut i fra SVs arbeidsprogram, ikke ut i fra dine og mine preferranser (som neppe sammenfaller helt de heller).

  SvarSlett
 14. Det tror ikke jeg heller.

  Jeg mente både programmet og utøvelsen av det, som begge deler er veldig utilfredstillende.

  SvarSlett
 15. Hvilken av tinga du sier mener du egentlig, ingenting eller utilfredsstillende?

  "Ingenting" er enkelt nok å motbevise. "Utilfredsstillende" vil vel de fleste som er mer enig med SV enn med AP og SP være enige i. Uansett er vel denne diskusjonen over, medmindre du vil ha en lenke til SVs gamle arbeidsprogram. Kan skaffe, kan skaffe.

  SvarSlett
 16. Jeg har lest samtlige av SVs arbeidsprogram. Det er så nær ingenting som det er mulig å komme. Og utilfredstillende i TILLEGG til det.

  Jeg er nok helt klart nærmere sv enn ap, men jeg er også fjern fra dem begge, som jeg er fjern fra samtlige politiske partier.

  SvarSlett