lørdag, november 22, 2008

Alle skuddene i Dallas

Det er i dag 45 år siden John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas, på høyden av sin makt og periode som USAs president. De avgjørende skuddene kom forfra, fra «the grassy knoll». Kennedy hadde etter enkeltes mening ført skuten ut på dypt, veldig dypt vann og gjort store deler av maktapparatet, blant annet den beryktede FBI-sjef J. Edgar Hoover fly forbannet. Han ble henrettet i kryssild av attentatmenn fra CIA, FBI, Cubanske flyktninger og representanter fra det militærindustrielle kompleks.

Skuddene, samtlige av dem er verd å minnes.

Alle som påstår at det var bare en attentatmann, nå, så lenge etterpå fremstår som direkte latterlig, uansett hvor mye folk som virkelig kjenner hele historien, de som stod bak og deres «etterkommere» fastholder løgnen og bedraget. Den offisielle versjonen er ikke en sveitserost. Den er knapt tilstede overhodet. Den versjonen som Oliver Stone fortalte i filmen JFK, selv om Stone i følge han selv stiller spørsmål, ikke gir svarene, er grunnleggende korrekt, selv om vi nok aldri får vite hundre prosent sikkert alt som skjedde.

Måten han latterliggjorde «the magic bullet» teorien under pressekonferansen er i seg selv en vidunderlig opplevelse å bivåne.

Kennedy, begge Kennedyene døde, ble myrdet, og i stedet fikk vi Lyndon B. Johnson og Richard Nixon, og Ronald Reagan, og til slutt, som en logisk konsekvens: George W. Bush. Det som kunne ha blitt noe stort ble ødelagt. Kennedy-brødrene var mennesker, ikke helgener, men nettopp derfor og ikke på tross av det er deres ettermæle fortjent.

Alt ødelagt av en gjeng fanatiske gamle menn som ikke tålte, tåler forandring, som ikke ville, vil finne seg i at deres posisjon ble, blir truet. Disse folkene eller deres type mennesker er fortsatt der, makten bak makten, klar igjen med sine slaktere, hvis det skulle vise seg nødvendig.

«Broren min behøver ikke å bli idolisert, eller gjort større i døden enn han var mens han levde. Han bør bare bli husket som en god og anstendig mann, som så det som var galt og prøvde å rette på det, så lidelse og prøvde å lege den, så krig og prøvde å stoppe den.

De av oss som elsket han og følger han til graven i dag ber om at det han var for oss og det han ønsket for andre en dag vil bli virkelighet for hele verden.

Som han sa mange ganger, på mange forskjellige steder i dette landet, til de han berørte og som ønsket å berøre han:»

«Noen ser verden som den er og spør hvorfor. Jeg drømmer om det som aldri har vært og spør hvorfor ikke?»

Edward Kennedy under Robert Kennedys begravelse.

5 kommentarer:

 1. Anonym1:35 a.m.

  En gang får vi vel vite mer om hva som egentlig hendte. Ellers: Takk for ordene fra begravelsen, særlig de omkring å spørre "hvorfor ikke"

  SvarSlett
 2. Det var for en gangs skyld en brukbar eulogi, en av de få jeg har hørt.

  I 2033 eller der omkring åpnes arkivene. Men selv om de aldri åpnes vet vi i det store og det hele hva som hendte. Vi vet bare ikke navnene, selv om flere av generalene som var i krigsrommet under Cuba-krisen helt klart deltok.

  SvarSlett
 3. Dessverre er nok bevisene forlengst destruert. Selv Zapruder filmen bære preg av å ha vært manipulert. Viktige sekvenser er borte.

  Dog finnes det mer enn nok som allerede er kjent, men som ikke blir "akseptert" i kraft av at det må for mange innrømmelser til. I kraft av at de aller fleste er feige nok til å la tvilen komme foran det åpenbare.

  Vitneutalelser fra Secret Service omtaler skudd bakfra.

  Vitneuttalselser fra Secret service omtaler et exit-wound i bakhodet.

  Vitneuttalelser fra svært mange av de tilfeldige vitnene beskriver skudd i retning av "grassy knoll". (35% hvis jeg husker korrekt)

  Kennedys hjerne forsvant.

  Obduksjonen var ufullstendig grunnet tilstedeværelse av ukjente "agenter".

  OSV, osv.

  SvarSlett
 4. Vitneutalelser fra Secret Service omtaler skudd bakfra...

  Skulle selvsagt være forfra - det vil si fra foran bilkortesjen.

  SvarSlett
 5. John F. Kennedy falt for en massiv konspirasjon. Konkrete planer tok trolig form i mai/juni 1963. Det hele var meget grundig forberedt. Hovedaktører var folk med tilknytning til CIA, eksil - cubanere og folk tilknyttet mafiaen. Det er også logisk at personer med tilknytning til Pentagon var delaktige. På Dealey Plaza ble det skutt fra opptil fire ulike hold. Det dødelige hodeskuddet ble avfyrt fra "The grassy knoll" og mannen som skjøt var Lucien Sarti hyret inn fra den korsikanske mafiaen. Lee Harvey Oswald var satt opp som syndebukk og preparert i lang tid for denne rollen. Han skulle som "kommunist" og Fair play for Cuba sympatisør lede mistankene mot Castros Cuba. Dette skulle kunne bane veien for en amerikansk invasjon på øya og fjerning av Castro. Men dette vek Johnson tilbake for, han var redd for 3.verdenskrig sies det. I stedet fikk vi Warren - kommisjonen som var starten på en gigantisk dekkoperasjon. Konklusjonen var selvsagt at Oswald drepte presidenten alene. Jack Ruby skjøt Oswald også han handlet på egenhånd i følge Warren. Sannheten er at Ruby hadde dyp tilknytning til mafiaen, og han fikk oppdraget å drepe Oswald nettopp derfra. Tiden for å få vite sannheten er for lengst inne. Vi må arbeide for å få denne frem, gjennom å skrive bøker, artikler og innlegg på Internett. I 2002 skrev jeg boka "Sammensvergelsen" - drapet på John F. Kennedy. Boka kan bestilles på Marxist forlag. 23.2.2010 Steinar Åge Brenden

  SvarSlett