søndag, november 02, 2008

Herrens motstandshær kriger videre

Den kristne Herrens Motstandshær, opprinnelig fra Uganda fortsetter sitt terrorvelde både i Demokratisk Kongo og Sudan. LRAs spesialitet er å kidnappe barn og lære dem opp til å bli soldater. De behandler dem på grusomste vis for å få flere lydige mordere til sin disposisjon.

I fjor var det snakk om at den kristne hærens ledere, disse utmerkede misjonærer for den kristne tro skulle få amnesti fra internasjonal straffeforfølgelse i bytte mot en fredsavtale. Heldigvis ble ikke det noe av, og gruppen har mer eller mindre, etter mange år med blodsutgytelser blitt nøytralisert i Uganda. Det har dog ikke hindret dem på noen måte i å eksportere seg selv og sine metoder.

De overfaller gjerne landsbyer, spesielt de som har fått humanitær hjelp. Det dreier seg om å knuse håp og de som har fått forsyninger utenfra, uavhengig av LRAs tyranniske nettverk blir sett på som forrædere, som gudløse, om du vil. De overfaller landsbyer og kidnapper barn og voksne og torturerer dem for å gjøre et eksempel av dem, slett ikke så ulikt slik kristne misjonærer gjør det i andre strøk av verden. Dog må man si at Herrens motstandshær har tatt det hele et skritt videre, tatt det til sin logiske konklusjon, som en av lederne sa i et intervju.

De brenner folk levende, begraver dem så bare hodet stikker opp og skrider til verket, og disse metodene er bare noen få av de disse gudfryktige folkene har i sitt svært så varierte repertoar. Dette er helt klart spesialister på terror, og opplæringen de har fått må simpelthen være førsteklasses, må være av ypperste merke.

5 kommentarer:

 1. Johnny Cash sier at de ikke er skikkelige kristne ;)

  SvarSlett
 2. spesielt nå, antar jeg...

  SvarSlett
 3. Johnny Cash er uheldigvis død.

  Men jeg tror det finnes mange typer kristendommer. Man lager seg et mal som man er fornøyd med, og tror man er bedre enn andre. Men mange mennesker er sauer. Svært mange kristne er sauer.

  Uheldigvis er de ikke mindre ubegavede enn gjennomsnittet.

  SvarSlett
 4. Så du også har oppdaget at Cash er død...

  Ja, det finnes forskjellige typer kristendom, men også en kristendom. De er ikke så forskjellige.

  Kristne mangler ikke først og fremst intelligens, men noe annet vesentlig eller andre vesentlige ting, som selvstendighet og uavhengighet og troen på seg selv. De som tror på gud eller en gud har dårlig selvbilde og prosjekterer alle sine håp og drømmer på en mann som går i kjortel og har langt hvitt hår og skjegg og som skyter lyn fra fingrene. For eksempel.

  Og vi ser resultatet.

  SvarSlett
 5. Johnny Cash never dies thee infidels; his legacy will rock on forever.

  (Obey Canute)

  SvarSlett