onsdag, juni 04, 2008

Kjent stil

I kjent stil blir Helse Sørøst favorisert i forhold til de andre tre regionene, slik Osloregionen blir hele tiden i forhold til resten av landet, på alle områder. I følge Magnussen-rapporten får Helse Sørøst 781 millioner kroner for mye og de tre andre tilsvarende for lite. Det som gjør det enda verre er at dette har vært kjent lenge, og ingen politikere fra Oslo-området våger eller vil gjøre noe med det, og de har makten. Det ser vi i sak etter sak. Når de blir forsøkt intervjuet ser man hvordan de trekker seg bakover så fort som vinden. Det virker nesten som om de løper, i hvert fall som om de har veldig lyst til å gjøre det. De har så visst ikke noe ønske om å rette opp den åpenbare uretten. Å gjøre det blir betegnet som «en politisk umulighet».

Det som tar en dag på Helse Sørøsts avdelinger tar mange dager andre steder i landet. Mens sykehusene i øst og sørøst har det relativt komfortabelt har de andre allerede skjært inn til beinet og får beskjed om å skjære ytterligere ned. Folk i øst blir som vanlig behandlet som en overklasse og alle oss andre tilsvarende dårlig. Dette er helt uavhengig, generelt sett av hvilken regjering landet for tiden har, men det er enda en negativ hake i margen for den såkalte rødgrønne regjeringen. Enda en tragikomisk sak som understreker hvor handlingslammet, bevisst eller ubevisst de er.

TV2 har i denne saken for en gangs skyld gjort en skikkelig god jobb. Og grunnen til det er helt sikkert at de har hovedsete i Bergen, på Vestlandet, langt fra hovedstadens dominans. Hvis NRK hadde hatt monopol fortsatt ville garantert denne saken ikke ha blitt nevnt i media overhodet.

5 kommentarer:

 1. Flott at du tar opp dette. Som alltid er svaret desentralisering og systempåtvunget (det er det eneste som nytter) maktreduksjon til hovedstaden.

  En annen sak er at sykehusene ikke har et problem med overforbruk. Det er den rivende lønnsutviklingen med påfølgende inflasjon som spiser opp pengene våre!

  SvarSlett
 2. Enhver lønnsøkning, økning i inntekt for folk som tjener over gjennomsnittslønnen er i disse dager «umoralsk». Med lønn mener jeg både lønn og «kapital». Enhver person som tjener mye mer og ikke går kraftig ned i lønn er uhyyggelig «umoralsk».

  Makt kan aldri gis, men må tas eller fjernes.

  Ingen andre bloggere skriver om det, så det gjør det bare viktigere at noen gjør det, slevsagt.

  Men som uretfferdighet generelt i dagens samfunn skaper det nesten ingen oppmerksomhet og slett ingen store bølger, selv ikke etter at TV2 har kjørt saken i beste sendetid i tre døgn.

  SvarSlett
 3. Enig.

  Og galskapen er at vi har forfremmet lønnsvekst til vår nye religion. Sosialdemokratiet har blitt en krigsarena der lønnskamp er vår Jihad.

  SvarSlett
 4. Den uendelige higen etter stadig mer penger, i alle miljøer er så visst en del av samfunnets integrerte sinnssykdom.

  SvarSlett
 5. Anonym1:28 p.m.

  Hei

  Gode og viktige poeng du har. Eg har skrive litt meir om dei langsiktige konsekvensane av denne skeivfordelinga her: http://www.skogholt.org/2008/04/magnussen/

  SvarSlett