onsdag, juni 04, 2008

«Hvis du ikke spiller så vinner du ikke»

Det over er ett eksempel blant mange på Norsk Tippings ekstremt aggressive markedsføring, en rekke metoder som overgår nærmest samtlige erkekapitalistiske reklamer jeg har sett. Vi kan se dem nærmest overalt, dyre, mange og lange. Her er det ikke spart på noe, verken penger eller ressurser eller kvalmende appeller til folks drømmer og lengsler.

Lotteritilsynet, Norsk Tippings tamme hund og forlengede arm går i dag ut mot nettspill og spesielt nettpoker, og de internasjonale spillselskapenes reklame på de nye, riksdekkende fjernsynskanalene. De sier blant annet: «Aggressiv tv-reklame for ulovlige pengespill på internett har blitt et så stort problem i Norge at myndighetene må gripe inn». Og: «Nå må lovverket endres slik at reklamen kan stoppes». Mens de ikke sier noe om det Norsk Tipping bedriver i full offentlighet og med offentlig støtte.

De sier også at stadig flere blir avhengig av nettpoker, noe som er ren løgn, og som ikke blir sannere samme hvor mange ganger det gjentas. Poker fører til langt mindre avhengighet enn andre spill.

Sannheten er at Lotteritilsynet er en sann stalinistisk organisasjon som i årevis har drevet en heksejakt på pokerspillere. De har blandet kortene, så å si, og også stengt klubber som slett ikke har drevet ulovlig, fordi det ikke er ulovlig å spille poker i Norge, bare å arrangere det. De snakker om ulovlige pengespill på nettet, men det er ikke ulovlig å spille pengespill på nettet, fordi det norske lovverket ikke gjelder der, og aldri kan gjelde der (he he). Men det er helt i tråd med slik de generelt sett oppfører seg hele tiden. Hos dem går løgn og terror hånd i hånd.

På sidene til de alle fleste internasjonale spillselskapene finner man et notat, en link til ansvarlig gambling. Noe sånt finnes ikke på Norsk Tippings sider. I stedet står det en stolt markering om rekordresultat. Kommersielle selskaper ønsker ikke at folk skal blakke seg fordi det gir negativ publisitet, men slikt gir Norsk Tipping blaffen i. De behøver ikke bry seg, fordi de har full støtte fra landets maktapparat, uansett hva de måtte gjøre, og hvor mange folk som må gå fra gård og grunn på grunn av deres sleipe metoder. Bare det blir bygget enda flere fotballbaner så er det helt greit. NT er en gigantisk melkeku for staten, og staten bruker rene mafiametoder for å forsvare sin posisjon.

Jeg har sagt det før, men jeg gjentar det gjerne: Det er både et hykleri og hysteri i n’te potens, og helt uakseptabelt.

Dette er faktisk en uhyre viktig sak, av mange grunner. Det er dypt urettferdig ovenfor norges trehundretusen pokerspillere. Det er viktig fordi det er en uhyrlig inngripen i folks liv. Og så dreier det seg ikke minst om barnehagementalitet mot voksne mennesker som er fullstendig hinsides all fornuft. En god begynnelse for en som skal fornye og foreta en høyst nødvendig slanking av et gitt lovverk er å fjerne alle de lovene som ettersigende skal beskytte oss mot oss selv.

Og Lotteritilsynet er et glimrende eksempel på en barnehagetante som har fått altfor vidtrekkende fullmakter.


Andre artikler om spill og offentlig maktmisbruk på Uten Grenser:

Gjenbrukt antipoker propaganda

Det norske pokerforbudet (II)

En moderne heksejakt

Det norske pokerforbudet (I)

Her finner du også videre linker til sjokkerende hendelser i sakens anledning, om folk som har blitt arrestert etter å ha spilt om småpenger, politiraid i private hjem osv.

2 kommentarer:

  1. Det handler om kontroll - Den Norske Stat AS ønsker både å tjene penger og å skaffe seg kontroll. Dermed kommer monopoliserte "statstjenester" inn i bildet. Fornuft er selvsagt statens verste fiende, dermed fritt spillerom for propaganda.

    SvarSlett
  2. Alle piggene jeg har mot staten kommer fram i denne saken, det er sikkert.

    SvarSlett