mandag, juni 23, 2008

En gledens dag (II)

I sin veldig travle hverdag har kulturminister Amos Keppler i dag lagt ned Norsk Tipping. Han har også lagt ned Lotteritilsynet og samtidig opprettet et nytt, uavhengig tilsyn for gambling og spillrelatert virksomhet. Loven som gjør poker fullt lovlig i Norge gikk som kjent igjennom Stortinget i forrige uke og utløste ville gledesscener i gatene i flere norske byer.

- Dette er i sannhet en gledens dag, sa Keppler i en av sine alltid korte taler. – I altfor lang tid nå har det vært en heksejakt på landets pokerspillere. De har vært hundset og forfulgt med totalt urimelige midler og hinsides all fornuft. Denne snuoperasjonen fører bare simpelthen vårt land litt nærmere et fornuftens regime.

På en ekstra travel dag, selv for kulturministeren deltok han på åpningen av et nytt privat gigantkasino i Bergen, ett av mange som er ment å bli bygget langs hele den langstrakte norskekysten, og tiltrekke seg turister og velkjente pokerspillere fra hele den store verden, og bringe sårt tiltrengt valuta til den bunnskrapte norske statskassen.

Han skal også slevsagt delta i historiens første, offisielle Norwegian Poker Tour turnering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar