fredag, februar 01, 2008

Nattemennesker diskriminert

Listen over minoriteter som blir kraftig diskriminert og rett og slett forfulgt i dagens menneskefiendtlige samfunn er lang som et vondt år. Ingen minoritet kan kreve enerett på forfølgelse. Det er simpelthen så veldig vanlig.

Men jeg har lyst å si noe om nattmennesker i natt. I dagens samfunn blir natten, det mørke og skjulte sett på som noe negativt. Mennesker, redd for sin egen skygge setter navn på det ukjente, i håp om å gjøre det kjent, i håp om å takle sin frykt, sine nevroser, men det de gjør i stedet er å legge lokk på dem, og styrke dem.

Så nattmenneskene, lik andre mennesker mistilpasset i dagens samfunn minner de som frykter sannheten på det vi alle engang visste, og blir derfor diskriminert og forfulgt. De som vandrer i natten og mørket blir sagt å snike seg omkring som tyver, mens de i virkeligheten bare simpelthen passerer hus der redde og engstelige folk vrir seg i sine marerittaktige drømmer.

Alt menneskene er, var og engang vil bli igjen skjuler seg i mørket, og blir derfor nærmest automatisk assosiert med alt mulig negativt som makthaverne og deres utallige tjenere kan skape i sine formørkede tanker.

3 kommentarer:

 1. Føler jeg bare må si meg hjertens enig med deg der;)

  SvarSlett
 2. Anonym1:28 p.m.

  Ingenting er så skummelt som redde folk.
  Kanskje bortsett fra folk som har lett for å skamme seg. (Hilsen Bianca. Fikk av en eller annen grunn bare til å poste som anonym.)

  SvarSlett
 3. Frykt og skam kan hver for seg føre til at folk utfører de verste av handlinger. Kombinasjonen kan virkelig føre galt av sted.

  SvarSlett