tirsdag, februar 19, 2008

«Nyhetskanalen»

TV2 Nyhetskanalen har nå holdt på i ett år, utrolig nok. Tiden flyr og før man vet ordet av det, ligger man i graven.

De slår på stortrommen når det gjelder jubileet, slevsagt. Jeg er dog dypt uenig i at de har noe å være stolt av. Det de har gjort er simpelthen å videreføre den fullstendig ukritiske «journalistikken» TV2 har bedrevet i de ordinære nyhetssendingene i alle år. I en verden der ukritiske nyheter dominerer, har TV2 alltid nådd høyt opp på listen.

I året som har gått har de feiret norges deltagelse i NATOs aggressive krigføring i Afghanistan, inkludert salmesang og landesorgsstemning hver gang en av våre profesjonelle mordere har fått smake sin egen medisin. Når utenriksminister Støre nesten ble bombet i hjel og dagbladjournalisten ble drept flesket de som sedvanlig til med sitt fullstendige fravær av kritisk tenkning.

Under dekningen av opprøret i København har de, i stedet for å rapportere det som faktisk foregår, fortsatt å videreformidle den myten som dagens myndigheter har skapt, at vi lever i et fritt og rettferdig samfunn.

I det hele tatt løgnen, bedraget er minst like gjennomført som det er i samfunnet forøvrig. Dette er ikke nyheter, men fabrikasjoner, over hele skalaen, fra sak til sak, tema for tema. Helheten blir tåkelagt og derfor blir alt upålitelig. Hver kveld flokker folk flest seg foran idiotboksen for å bli indoktrinert, for å bli hjernevasket og i dagene, ukene, månedene og årene som følger gjentar de løgnene og bedraget som om det skulle være uomtvistelige, uavvendelige sannheter.

3 kommentarer:

 1. Anonym5:01 p.m.

  Kritisk tenkning? TV2?

  Hihi, den var god.

  SvarSlett
 2. Ja, absolutt.

  Og for liksom å overbevise oss bortenfor all tvil om det, så sendte de soldatenes salmesagt i julen. Det gjorde det for meg, det er sikkert.

  SvarSlett
 3. Ja uavhengige og objektive er de også, det glemte jeg i farten

  SvarSlett