fredag, februar 08, 2008

Fattige og rike

For fattige er mat og andre livsnødvendigheter helt klart for dyrt, og at noen snakker om at ting er for billig viser hvor virkelighetsfjern de er. De rike og velstående har, som vanlig råd til det aller meste, og lever godt på verdens fattigdom.

Man snakker om hvor godt vårens lønnsoppgjør vil bli igjen, men det er de som slett ikke vil gå opp i lønn, men i praksis gå ned, fordi deres lønn vil knapt bli indeksregulert engang. «Lønnsfesten» er en hån mot de som spinker og sparer og jobber livet av seg for ingenting. Samtlige, med unntak av de under gjennomsnittslønn bør gå kraftig ned i lønn og inntekt, uansett hvilken metode de tjener penger på. De aller rikeste med mange millioner og til og med milliarder, og så nedover.

Ingen bør tjene mer eller mindre enn ti prosent av gjennomsnittslønnen etter min mening. Da ville ikke lenger ordet rettferdighet bare være et tomt ord.

Det er de som hevder at noen fortjener mer, men det er bare enda ett av utallige bedrag og løgner som florerer i dagens samfunn. En slik horribel påstand bør bli behandlet med all den forakt den fortjener.

1 kommentar: