mandag, februar 18, 2008

En God Sak

Per Sandberg, «miljøpolitisk talsmann» i Fremskrittspartiet mener han har funnet en sak som er minst like god for dem som innvandingspolitikken, nemlig Klimapolitikken. Han mener at alle de som mener som dem, at den menneskeskapte Globale Oppvarmingen er veldig lik en myte, vil flokke seg til partiet.

Dessverre må jeg bare gi han rett. Det finnes et betydelig antall mennesker, høyt utdannede mennesker som strør om seg med titler som enten er direkte uvitende eller får betaling for å tale karbonklubbens sak og også mange andre som klemmer igjen øynene, som vil passe godt inn under Sandbergs fane.

Det har alltid vært morsomt at han har kalt seg Miljøpolitisk Talsmann, slevsagt. En ting er at de andre partiene er nokså blåst når det gjelder å gjøre noe med klimautslippene og forurensningen generelt, men de har i det minste erkjent offentlig at problemet eksisterer. FRP vil aldri gjøre det, fordi de trenger bileiernes støtte like mye som de trenger rasistenes ivrige bifall.

All fornuft må legges igjen ved døren når man treder inn i denne borgen, der all kritisk tenkning er bannlyst. Ukritisk tanke er selve grunnlaget for partiets eksistens. Vel, det er grunnlaget for alle partiers eksistens, men ikke i slik ekstrem grad.

3 kommentarer:

 1. Enig. En annen sak er jo at det er blitt helt ok å finne "saker" som en skal lokke velgere med. Det er jo ikke bare en FrP strategi...men slik over hele linja. Maktspillet i politikken er avslørt, men ingen bryr seg.

  Det er blitt akseptert at politikk dreier seg om å manipulere saker for å kapre stemmer. Demokratiet er dermed steindødt, og har selvsagt vært det lenge. Parti-diktaturet har overtatt.

  Når det er sagt kan jo en slik strategi uheldigvis faktisk gi stor politisk gevinst. Fordi de andre partiene har ingen løsninger på klimakrisen, og dermed blir det på en måte ett fett om en velger å satse på strategier uten virkning eller å gi faen.

  Miljøpolitisk Talsmann FrP style er en talsmann for vekstsamfunnet og stadig økende egoisme. Gi blaffen i alt talsmann er mer dekkende, men sikkert for ærlig for dagens nytale.

  Ditt innlegg, Maktens Vei er forøvrig et av de beste noensinne.

  SvarSlett
 2. Takk for det. Jeg er veldig fornøyd med det selv også. Det dekker veldig mye av det jeg står for.

  Vel, etter min mening har aldri demokratiet vært i live, men det går helt klart fra galt til verre.

  Talsmannen for de bevisstlsøe tider. he he.

  I et samfunn der folk flest og såkalte ledere er ute av stand til og/eller uvillig til å bry seg har kreftene bak Frp fritt spillerom.

  SvarSlett
 3. Interessant nok har demokratiet bare vært i live i små blaff opp igjennom historien slik jeg ser det. Motkreftene har alltid klart å temme det og bruke det til sin fordel.

  Utviklingen nå er desverre en akselerert overgang fra vondt til verre. Snakket om profesjonelle politikere (som langt på vei allerede er tilfelle) er en ny fanesak som garanterer at eliten styrer med enda fastere hånd enn før, og bygger enda høyere murer mellom folket og makten.

  Amerikanske tilstander eksisterer allerede. Det er umulig for andre enn de som blir utvalgt av partiveldet og maktgrupperingene bak å overleve politisk.

  SvarSlett