torsdag, mai 17, 2007

Kondolerer

Jeg har skrevet en del om dette temaet før, men jeg gjentar det gjerne, slik det bør gjentas, så ofte som mulig. Nasjonaldager og/eller grunnlovsdager er reinspikket nasjonalisme og bør droppes øyeblikkelig. Denne gangen var ikke noe unntak. Det var bare mer om hvor praktfullt Norge er, hvor mye bedre vi er enn utlendingene, og i tillegg til alt det, er det en generell feiring av nasjonalstaten som utelukkende er kvalmende. Barna blir lært opp tidlig, til å følge i sine foreldres fotspor. Akkurat som de får utdelt en minihandlekurv på Rema1000 for å bli gode forbrukere, blir de på nasjonal- og grunnlovsdager opplært til å bli flinke til å marsjere, og marsjere i takt, til å bli gode soldater. Den skal tidlig krøkes. De går rundt med skinnende ansikter og vifter med flagget, med korset i rødt, hvitt og blått, og folk hyller det som en positiv ting. Det får kaldsvetten til å bryte fram hos meg.

Trompeten vekket meg klokken elleve i dag. Jeg antar at jeg bør være takknemlig. Den kunne ha begynt å hyle langt tidligere.

Og hos bloggerne, som hos folk flest er det som sedvanlig en skremmende mangel på refleksjon. Med få unntak er det den samme, hjernedøde propagandaen.

Man kan lure på hva som er galt med folk. Man blir igjen tvunget til å lure på det, når en slik sinnssykdom feires fullstendig åpenlyst. Ikke misforstå. Det er en god ting at ting blir belyst, men det trenger likevel ikke igjennom tåken som ligger som et tungt teppe over folks tanker, og det er det mest utrolige av alt.

8 kommentarer:

 1. Anonym7:28 a.m.

  Jeg vet, hele greia får marihuanarsjen til å se ut som en søndagstur.

  SvarSlett
 2. Masjonalisme er en folkesykdom. Og det er den verste form for sykdom, en der folk flest ikke ønsker å bli frisk.

  SvarSlett
 3. Vel, Hitler var en av dem som forstod makten bak uhemmet nasjonalisme...

  Det folk flest ikke har fått med seg er imidlertid at norsk historie har blitt omskrevet siden jernalderen for å skape denne endelige særnorske versjon av nasjonalisme - som selvsagt ikke går andre enn maktmiljøenes ærend.

  SvarSlett
 4. Seierherrene skriver historien, og det gjør generell historieskrivning ekstremt upålitelig. Faktisk så er det stort sett ren diktning, med noen få, obskure sannheter begravet i teksten.

  SvarSlett
 5. Vel, selv synes jeg det er OK å feire grunnloven som faktisk var revolusjonær og forut for sin tid (på linje med den amerikanske). Men jeg er enig i at nasjonalismen og sjåvinismen godt kan droppes.

  SvarSlett
 6. Jeg mener derimot at "grunnloven" bare er enda en sivilisert falskhet. Det de fleste kaller frihet - sånn som tale og trykkefrihet, forsamlingsrett og til å tro og mene hva man måtte ønske - blir ikke garantert av staten eller et stykke papir, men av naturen. Det var en del av vår tilværelse lenge før noen trengte å skrive dem ned. Sivilisasjonen og lovgivere der fjerner dem heller enn å oppmuntre dem.

  SvarSlett
 7. Oj, oj, oj...jeg blir skremt hvis det viser seg at dere faktisk mener det dere skiver her. At det går ann å være så dumme...

  SvarSlett
 8. Vi blir skremt av deg. Nasjonalister er både idioter og farlige.

  SvarSlett