onsdag, mai 09, 2007

Etterforsking av politifolk

Hvis det skal være noen vits å ha et organ som skal etterforske politifolk må det være totalt uavhengig. Det er ikke nok at etterforskerne kommer fra andre byer, andre politikamre, hvis de fortsatt er politifolk. Vi så det, blant annet med sakene i Bergen for rundt tjue år siden. Det ble sagt at oslopolitiet invaderte Bergen Politikammer den gangen, men det gjorde de slevsagt ikke. De hadde en hyggelig prat og noen kaffekopper med sine kollegaer, før de reiste hjem, og folk som hadde vitnet mot politiet ble senere dømt for falsk forklaring. Ingenting av betydning skjedde, bortsett fra at alle som våget å åpne munnen mot politiet fikk svi for det. Ingenting av betydning forandrer seg eller har forandret seg.

Etterforskerne kan ikke være politifolk overhodet. De kan ikke ha gått på politihøyskolen eller ha noen befatning med politifolk. Det må være en separat utdannelse bare for dem, separate bevilgninger og kontorer, domstoler og alt. Dette er et minstekrav. Det må være et helt system som bare skal holde politiet i ørene.

Nå tror jeg systemet, samfunnet og dens tjenere vil fortsette å vri seg unna enhver måte å holde dem i ørene på, men dette vil i det minste skape litt trøbbel for de tyranniets bøller som politiet er. Mange hevder at politiet har for liten makt, at de bør gis enda videre fullmakter enn de allerede har, men de har misforstått kraftig, slevsagt, eller de ønsker å støtte et urettferdig maktapparat ytterligere. I dag blir politiet gitt stadig større fullmakter til å tråkke på folk, til å blande seg inn i folks liv, på alle nivåer i samfunnet. Den utviklingen bør reverseres kraftig, ikke økes, og det er bare forbokstaven.

Et urettferdig samfunn trenger politifolk. Politifolk er til for å forsvare folk som eier mye, mot folk som eier lite eller ingenting. Det er deres funksjon, når alle festtaler, all løgn og alle illusjoner er skrellet vekk. I et tilnærmet rettferdig samfunn har politiet ingen funksjon, ingen funksjon overhodet. Det er den enkle sannheten som blir skjult for folk flest, som folk flest ikke ønsker å høre.


Ville du ha kjøpt bruktbil av denne mannen???

3 kommentarer:

 1. Selvsagt har du rett.

  Og like selvsagt er det at i bakvendtlandet ser etablissementet overhodet ikke poenget.

  For det kan de ikke. Illusjonen må opprettholdes for enhver pris.

  SvarSlett
 2. http://uncletaz.com/norsktaz/kripos/politihelt.html

  SvarSlett
 3. Anonym2:53 a.m.

  Høyrepartiene som liksom skal være opptatt av individelle rettigheter og frihet blir merkelig stille i slike saker. Er H og FrP feige og autoritetstro? Er bare SV å stole? Nå må vi snart få et uavhengig organ som driver etterforskning og ikke "etterforskning". Korpsånden og lojaliteten er for sterk, og det er for mye samrøre mellom politi, påtalemakt og domstoler.

  Storberget og Killengren: Få ut fingeren før politiet har mistet all tillit. Dersom dere ikke skjønner dette er dere like tette i nøtta som Trond VOlden og Arne Johannesen.

  SvarSlett