onsdag, mai 30, 2007

Barn uten sikring

To nyheter i dag som begge understreker det sinnssyke med overbeskyttelse:


En undersøkelse blant ni tusen barn under atten år viser at mindreårige «svært ofte» får kjøpt alkohol. De lykkes på to av tre forsøk på Vinmonopolet, i åtti prosent av tilfellene på utesteder og i over halvparten av forsøkene i butikk.

Flott. Det beviser at kontrollhysteriet ennå ikke har tatt fullstendig overhånd. Alkohol er generelt sett ufarlig og bør kunne kjøpes like lett som brus. I vrimmelen av idiotiske lover i dagens samfunn så bør man først fjerne alle de som ettersigende skal beskytte oss mot oss selv. Barn blir også generelt sett kraftig undervurdert i dagens samfunn.

Så barn klarer å omgå det idiotiske i at de ikke får bestemme om de selv skal drikke seg fulle, og bekymringsmeldingene står i kø. En typisk en her er forsker ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS), Ingeborg Rossow, som sier at tallene viser at «kontrollen med salg av alkohol til unge er for dårlig». Hun vil ha hyppigere kontroller på salgs- og skjenkestedene og gjøre det lettere å inndra bevilgninger.

Spark henne og legg ned hele dritten hvor hun jobber. Dropp all offentlig støtte til avholdsbevegelser. Bruk pengene på noe fornuftig.


Mellom fire- og ti tusen barn står hver dag på bussen uten å være sikret. En undersøkelse fra Trygg Trafikk viser at politikerne i fjorten fylker godtar at barn må stå på bussen, De krever sammen med Transportbedriftenes Landsforening at fylkene kjøper inn skoletransport med sitteplass og belter til alle elever.

Politikerne i de fjorten fylkene burde få premie og bli etterlignet i de resterende. Sitteplass er greit nok, men bilbeltehysteriet har for lengst tatt fullstendig overhånd. Det bør ikke være påbudt for voksne og barn i bil og slett ikke i buss. Jeg husker en tid da dette og lignende påbud ble heftig debattert, men det blir det ikke nå lenger. Alle ser ut til å ha godtatt toskeskapen. Overvåkerne i TT blir nesten aldri motsagt lenger. Legg ned hele Trygg Trafikk, sier jeg. Som så mange lignende organer har de fått anledning til å gjøre uendelig stor skade bortimot uimotsagt.

Hvert år blir førti barn skadet under busstransport, i følge SINTEF… ingen av dem alvorlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar