tirsdag, mai 08, 2007

Utenfor Bergen politikammer 8. mai

Kort om demonstrasjonen mot politiet i Bergen:

Det var cirka hundre deltagere, kanskje nærmere to hundre, men jeg talte ikke. Vi stod der utenfor Bergen politikammer og det var ikke en jævla purk å se.

Stort.

Det var bil på andre siden av gaten fylt opp med politi og som ganske sikkert filmet alt sammen, men de holdt seg vekk, holdt seg i skjul.

Talene var sint og rett på sak. Trond Voldens navn ble nevnt mange ganger. De fokuserte mest på rasismen i det hele, hvilket for så vidt er greit nok. Mordet på Eugene Eijke Obiora var helt klart rasistisk motivert. Og det vil helt sikkert bli fokusert mer på helheten, på at selve politiet er et problem senere. I hvert fall bør det skje, til de grader.

Det var koselig der under taket på trappen og under paraplyene. At så mange møtte opp i møkkaværet i forbindelse med en sak som har blitt bortimot ignorert av media i et halvt år må betegnes som oppmuntrende. Det var også gøy å se svarte og røde flagg igjen, selv om jeg foretrekker grønne og svarte…

Vi hadde alle en følelse av at dette var en begynnelse, ikke slutten på en enkelt hendelse. Dette vil ikke blåse over på en stund, det er sikkert. Det må ikke gjøre det, slik så mange andre lignende saker har gjort, har blitt glemt.

Knut Storberget, vår kjære «justisminister» oppfordrer oss til å ikke være sint, enda en helt utrolig uttalelse i en lang rekke, også i denne saken.

Jeg hørte tassen snakke på tv. Det er den vanlige, unnvikende svadaen.

Vi bør være sint, ja, vi bør være rasende, bør være fra oss av raseri. Verden er et grunnleggende urettferdig sted og noen av oss slutter aldri å reagere når vi opplever urettferdighet, og det bør vi heller ikke gjøre. Bare så synd at det store flertallet av Norges og verdens folk i dag passivt godtar og til og med fremelsker urettferdighet.

3 kommentarer:

 1. Ja...
  Det er bare så synd, at SÅ mange av de som er der, er der fordi noen har fortalt dem at de bør være der ... ikke fordi de egentlig vet noe sikkert om hva som er rett og galt i denne saken.

  Det er et problem både for de som kjeper for det rette og det gale (alt etter øyet som ser) at det er så mange påhengere som egentlig ikke aner hva de driver med.

  Av og til er det tilinntekt for en bra sak, av og til til inntekt for en dårlig sak.

  Flokkens dumhet rår overalt ...

  SvarSlett
 2. Vel, jeg vil bestemt si at de aller fleste av de tilstede i går vet hva de gjør, i motsetning til de fleste mennesker i dagens samfunn. Det skal veldig mye til for at noen i dag våger å engang tenke tanken at politiet er korrupt og egentlig noe veldig negativt.

  SvarSlett
 3. Anonym8:42 a.m.

  På tide at Killengren og Storberget gjør jobben sin og luker ut rasistugresset fra politietaten. SEFO, et tulleorgan som driver "etterforskning" som alltid leder til henleggelse, må snarest mulig legges ned.

  Arne Johannessen i PF er vel årets største idiot som kallte dette "godt politiarbeid". Hvor dum går det an å bli?

  SvarSlett