fredag, mai 04, 2007

Enda en morder i uniform går fri

Det har blitt ganske mange av dem etter hvert, noe jeg skal komme tilbake til ved en senere anledning.

Politimannen Trond Volden med hjelperyttere drepte Eugene Eijke Obiora med et halsgrep, en henrettelsesmetode favorisert av norske politimenn, da det har vært i bruk opptil flere ganger før. Alle vet hva det dreier seg om. Publikum vet det, i hvert fall de som har brydd seg med å grave litt, sett dypere enn den helgenglorien som politifolk får lov til å omgi seg med. Politifolk vet det. De snakker helt sikkert om hvor effektiv metoden er. De har fått det bevist flere ganger. Trond Volden visste det. Saken er dette halsgrepet er så effektivt når det gjelder å drepe folk at man kunne like gjerne skutt dem. Men så sparer man patroner da, og det er jo viktig i disse tider med påstått budsjettkrise.

Vitnene har blitt totalt ignorert igjen, bevisst slevsagt, av SEFO eller «etterforskningsenheten for politisaker», som alltid. Om så hundre stykker hadde stilt seg i kø for å avgi forklaring ville deres entydige forklaringer ha blitt ignorert.

Trond Volden med følge ble ikke tiltalt og alle som kjenner til hvordan politifolk har sluppet unna i sak etter sak gjennom årenes løp ble overhodet ikke overrasket. Rettssystemet fungerer generelt dårlig, men når det gjelder noen som helst rettferdighet for politifolks ofre fungerer det overhodet ikke.

Så da gjenstår bare gatens justis. Og da mener jeg ikke lynsjemobb eller «selvtekt», men langvarig offentlig fordømmelse. Det er en mager trøst for Eugene Eijke Obioras familie og venner, men det er det eneste man kan gjøre. Trond Volden bør aldri kunne bevege seg utendørs, bør aldri slå på fjernsynet eller åpne en avis uten å bli minnet på hva han har gjort. Og selv det er optimistisk, fordi dette vil bli glemt og det vil bli skrevet lite eller ingenting av substans om det i etablerte media. Etablert media er, akkurat som politiet en støttende statsmakt.

En ting til slutt: Nå bør man ikke på noen måte frata Trond Volden æren eller prøve å redusere hans ansvar, men faktum er at det norske samfunnet rottet seg sammen i en form for sammensvergelse mot Eugene Eijke Obiora, som det også har gjort med andre. Volden drepte han ikke i et vakuum. Innvandreren ble dårlig behandlet lenge før den siste, avgjørende hendelsen, som så mange andre ofre for det moderne norske såkalte velferdssamfunnet.

Politiet banket opp folk fra Blitz og også andre deltakere i demonstrasjonen mot NATO-nazistene i Oslo nylig. I Bergen og Trondheim og samtlige andre steder har de sparket og slått og kvalt og skutt og drept folk i tiår etter tiår uten at noen noensinne har blitt stilt til ansvar for det.

Trond Volden HAR blitt stilt til ansvar - i det offentlige rom, og i dagens pillråtne og gjennomurettferdige samfunn er det den eneste straffen han noensinne vil få. Jeg håper at han får grå hår før tiden, en masse av dem, og at veldig tidlig han får rynker, dype rynker i pannen. Men jeg tviler egentlig på det også. Han blir tatt vare på av kollegaene. De beskytter han, også mot offentlig hån og fordømmelse. Han vil ikke føle seg utstøtt i deres varme omfavnelse. Blant dem finner han det han forhåpentligvis må lete godt for å finne andre steder.

Men det er og vil alltid være idioter og vaktbikkjer som forsvarer politiet og politifolk uansett hva de har gjort.

Og folks hukommelse er kortvarig. Om et halvt år eller så vil knapt noen gjenkjenne han på gaten. Han kan allerede kose seg, i trygg forvissning om at han står over den loven han ettersigende er satt til å håndheve.

Jeg håper i hvert fall at kona går fra han. Det bør hun gjøre. Ellers fortjener hun også å bli hundset offentlig.

Konklusjonen må være: Mordere som ikke er sanksjonert av etablerte myndigheter blir sperret inne. De som er sanksjonert blir belønnet, i hvert fall i det stille, for å gjøre den jobben de er opplært til å gjøre.

Stopp Volden

7 kommentarer:

 1. Du kan, og med rette, kritisere domstolene SEFO, Politiet osv. for det som har skjedd. og jeg mener også saken burde opp for en domstol. Men: ingen bør kalles morder før de er dømt. Det er et viktig prinsipp i rettstaten som beskytter oss mot vilkårlige overgrep og uthenging og som også gjelde for ansatte i politietaten.

  SvarSlett
 2. Enig med Bernt. men skjønner godt frustrasjonen bak outingen.

  SvarSlett
 3. Vel, det eneste jeg og andre ber om er at politifolk behandles LIKT med alle andre. Det er ikke i nærheten av å skje i denne saken.

  Mange kalles også mordere før de er dømt. Etablert media gjør det hele tiden, med folk som ikke er politifolk.

  Så er det, som jeg kom inn på dermed ekstraordinære omstendigheter tilstede i denne saken.

  1. Han ble ikke suspendert.
  2. Han ble ikke engang permittert.
  3. Resultatet av "granskningen", av slike granskninger er gitt på forhånd. Erfaringen sier oss det.
  4. Selv granskningen sier oss at Volden drepte. Om han drepte med forsett eller bare var ekstra brutal eller whatever kan vanskelig fastslås. Vitnene har en nokså entydig historie å fortelle, men de blir bortimot ignorert og deres forklaringer bortforklart. Granskningen sier at det ikke kan bevises at han drepte i en rettssal. Mange, også jeg er dypt uenig i det.

  Så da gjenstår dommen hos hvert enkelt menneske, noe alle har rett til, spesielt i slike tilfeller som dette. Dette er min.

  Offentlig rett er åpenbart korrupt og har vært det i hver eneste sak som involverer en politimann, i alle år. DET er saken.

  SvarSlett
 4. Hei bernt m. johnsen. Enig med deg i at ingen bør kalles morder før de er dømt. Det bør eksistere grenser for ytringsfriheten, og det bør være straffbart med ærekrenkelser.

  Men da må en avgjørende forutsetning være til stede, nemlig at det finnes et rettsapparat som fungerer, for alle i samfunnet, også politifolk.

  I denne saken finnes omtrent 40 vitner, og hele hendelsen er så klar som noen sak kan bli.

  Men likevel går drapsmennene fri, i politiuniform, og kan gjøre akkurat hva de vil. Det er bokstavelig talt livsfarlig.

  Fokuset i demonstrasjonene i morgen er ikke Trond Volden som enkeltperson, men den inkompetente politisjefen i Trondheim som lar denne situasjonen fortsette.

  SvarSlett
 5. Anonym2:13 a.m.

  Jeg synes dette var helt på sin plass, jeg. Det som, til tross for alt, er veldig positivt i denne saken er at den er blitt så kjent, og at folk i mange ulike grupper - og mange enkeltmennesker - reagerer med sinne overfor politiet.

  Her har politiet gjort grove feil fra første stund, når de ikke har baller til å rydde opp etter seg, så får de tåle utbrudd og frustrasjoner.

  SvarSlett
 6. Jeg har heller ikke noe grunnlag for å kalle Trond Volden for morder. Faktum er likevel at Obiora døde etter unødig voldsbruk fra de fire (4) politimennenes side. SEFOs såkalte etterforskning (gjort av Voldens egne politikompiser) er patetisk.

  Enhver voksen person må vite at langvarig press på brystkrassen (f.eks. vekten av stor mann) fører til at personen blir kvalt. Er det "rimelig voldsbruk" og "godt politiarbeid" når arrestanten dør?

  Denne saken lukter, og lukten er vond.

  SvarSlett
 7. Anonym9:46 a.m.

  Er TROND VOLDEN ein rasistisk voldsmann? Vanskeleg å seie, men saka bør granskast andre enn VOldens kompisar.

  SvarSlett