tirsdag, desember 23, 2008

Jeg stjeler og brenner bibler

Det har blitt en lang tradisjon etter hvert. Jeg stjal min første Gideons bibel fra et hotellrom i London allerede i 1986, på min fjerde tur dit. De legger den ut gratis på hotellrommene, til alle som måtte være interessert. Å stjele dem tjener minst to hensikter: i tillegg til at det er veldig tilfredsstillende så sørger jeg også for at andre slipper å bli utsatt for dritten.

Jeg brant den senere samme høst.

Siden har jeg med ujevne mellomrom gjentatt suksessen. Jeg har stjålet bibler overalt, til tross for at Gideonbiblene på hotellrom i London forblir en favoritt. Spør meg ikke hvorfor. Det har vel nærmest blitt en vane etter hvert, antar jeg, en ekstra spiss på et allerede stort Londonbesøk.

Dette tok skikkelig av etter min oppvåkning som heks. Da ble det noe mer struktur over tingene.

Det er bare så mange bruksområder for en bibel. Papiret er så tynt og brenner så lett. Den kan brukes, brennes ved så mange anledninger, også til å tørke seg i ræven med. Hele prosessen er, fra ende til annen en seremoniell avvisning av kristendommen og alt den står, av hele dens vesen. Først stjeles den, slik kristendommen har stjålet frihet fra alle deler av menneskenes liv. Så forbannes den rundt bålet, slik kristne forbanner og ødelegger alt liv. Så følger en kort, men enkel seremoni, der vi bruker det fabelaktige tynne papiret til å tørke oss i ræven med. Tislutt brennes den og etterlater bare aske, slik kristendommen fortærer alt som er godt ved menneskeheten,

Det gjør godt langt inn i hjerterøttene, akkurat som synet av juletreet som brenner i Aten.

Kristendommen forsvinner opp i røyk, i forhekselsens røyk, fordufter i den klare og friske natteluften, og heksene danser og knuller vetteløst til den lyse morgen så veldig fjern, så veldig langt unna i tid og rom.

Drømmer tilhører natten.



9 kommentarer:

 1. Anonym6:57 a.m.

  Så fint at du har funnet deg en hobby, Amos :P

  SvarSlett
 2. Å, nei du, kampen mot den kvalmende, undertrykkende kristendommen er nok ingen hobby.

  SvarSlett
 3. Det er faktisk utrolig praktisk å ha en bibel stående. Spesiellt når man er litt sosete, sånn som meg, og har gått tom for sigarettpapir igjen.

  SvarSlett
 4. Anonym6:03 p.m.

  Aha! Så det er Amos Keppler som nærmest egenhendig holder liv i bibelindustrien? De biblene du brenner må jo erstattes?

  Ha en fin lysfest!

  SvarSlett
 5. Takk, solfesten var stor.

  Mitt bidrag er nok nokså beskjedent. Jeg er sikker på at en ny bibel er på plass i skuffen på hotelrommet samme dag som forsvinningen blir oppdaget.

  SvarSlett
 6. Haha, jeg brente bibler da jeg var liten, vi gikk ut i skogen, det var iskaldt, høy snø, frost i trærne, månelyst og vi brant bål, det er et godt og stemningsfullt minne.

  SvarSlett
 7. Veldig, og veldig viktig å holde ved like og utvikle videre.

  SvarSlett
 8. Anonym2:35 p.m.

  *noterer aktiviteter som vil ha en klart terapautisk effekt på meg*

  SvarSlett
 9. Det ER veldig terapeutisk og koselig, samtidig som vi lager medisin, skaper magiske formler mot kristendommen, mot religion som helhet.

  Dobbelt positivt.

  SvarSlett