torsdag, juni 14, 2007

Tennerskjærende innrømmelser


Michelangelo Fournier, den tidligere nestlederen for politiet i Roma, innrømmet til en domstol i Genova denne uken at politiet banket opp forsvarsløse og uskyldige mennesker under G8 møtet i Genova i 2001. Han sier at han har hold kjeft på grunn av dyp skam og på grunn av Stillhetens Kode som alle politifolk adlyder. Flere hundre demonstranter ble skadet av maktens bøller, mange av dem alvorlig. En 23-åring ble drept. Koret av kritikk har ikke stilnet denne gangen, slik det ofte gjør, og det har resultert i offisielle undersøkelser som for en gangs skyld ikke har feiet sannheten under teppet.

Gaten lignet på «en Meksikansk slakterbutikk», sa Fournier, i følge sin advokat. Blant annet slo fire politifolk løs på en jente med brudd på hodeskallen, og dette var bare en enkel hendelse blant mange. Demonstranter ble truet med voldtekt med politikøller, og det ble brukt tortur. Politifolkene sier at de fikk tillatelse, at de fikk beskjed om å ikke bekymre seg.

Folk som ikke vet bedre vil vel bli sjokkert av dette, og hevde at det er uvanlig, men vi som faktisk har vært til stede på flere av disse stedene, blant annet i Gøteborg, og også hørt fordomsfritt på beretninger fra andre steder vet at dette slett ikke er et unntak, men tvert om regelen.

Politiet er maktens bøller og dette må gjentas og gjentas, helt til mange flere får opp øynene for den åpenbare og brutale sannheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar