onsdag, juni 13, 2007

To i slengen

To kjempestore drittsekker faller fra makten snart. Det vil ikke forandre noe, men det vil gi tenkende og følende mennesker en god følelse innvendig, i det minste midlertidig.

Tony Blair og Paul Wolfowitz skal begge slutte i sine nåværende jobber i slutten av juni.

Den kommende eksstatsministeren av Storbritannia og ekssjefen for Verdensbanken er to sider av den samme illeluktende saken.

Wolfowitz måtte gå fordi han åpenlyst brukte sin posisjon til å og fordeler til sin venninne og Blair fordi han var avskydd på grunn av hans avgjørelse om å invadere Irak, men ikke noe av det betyr noe, ikke egentlig.

De sier at Tony Blair, «Teflon Tony»s CV ble tilsmusset av invasjonen i Irak, og det stemmer, men sannheten er at det han fikk gjort innenriks burde ha «tilsmusset» han mye mer. Ved å tvinge igjennom en rekke tyranniske lover, både før og etter 9/11 og 7/7 førte han an i prosessen som har gjort Storbritannia til enda mer av en politistat enn landet allerede var.

Wolfowitz fikk jobben i Verdensbanken fordi han var medlem av en kriminell elite som tok makten i USA under valget i november 2000. Disse folkene hadde allerede betydelig makt, men de skaffet seg enda mer den dagen. Sambandsstatenes regjering, som alle regjeringer var allerede korrupt, slevsagt, men det ble enda et hakk verre da George W. Bush og bande flyttet inn i Det Hvite Hus. Så det faktum at Wolfowitz «tabbet seg ut» ved å gi sin kjære åpenbare fordeler, at hans tidligere posisjon i Det Hvite Hus gjorde han for arrogant, for selvsikker er totalt irrelevant. Han har deltatt aktivt i en lang liste av sanne kriminelle aktiviteter som er langt, langt verre.

Det finnes liten tvil om at folk som Wolfowitz er rett mann for Verdensbanken. Den har alltid vært korrupt og tjent eliten, tjent verdens herskere. Grunnen til at han ble tvunget til å gå var at han dreit på draget, at han skjemte ut sine herrer, og ble brysom for dem, ikke handlingen i seg selv.

I noe som enkelte vil hevde er skjebnens ironi, men som jeg og andre som har skjønt hvordan ting foregår i dagens verden ser på som helt normalt ble Teflon Tony nylig lansert som kompromisskandidat til den ledige toppjobben i Verdensbanken…

To bedritne mennesker har blitt tvunget vekk fra sin maktposisjon. Det tvers igjennom ødeleggende systemet de tjener, ett som er en fiende av menneskeheten og alt liv, «lever» og «blomstrer».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar