søndag, juni 24, 2007

Boikott av etablert medias bloggtjenester

Jeg går hermed til offisiell boikott av VG og Dagbladets og andre etablerte medias bloggtjenester. Det er egentlig bare en bevisst formalisering av noe jeg har gjort lenge. Fra nå av vil jeg ikke kommentere, lese eller engang oppsøke slike sider. Jeg har lenge foraktet etablert media for å være den fjerde, støttende statsmakt, og har alltid sett på deres bloggfremstøt som en forlengelse av dette. De prøver å få kontroll over et fenomen som på sitt beste er ukontrollerbart og vilt. Jeg har egentlig villet gjort dette lenge, men er lat noen ganger, og bruker tid på å få ut fingeren.

Argumentene er nokså kjent fra før. De har vært diskutert ganske mange ganger, også i norske blogger, men helst i utlandet som vanlig. Det viktigste er dette: For å bevare den delen av bloggingen som er uavhengig og noenlunde fri fra et gjennomkorrupt og undertrykkende samfunn må man også skrive, publisere og diskutere åpent og utenom etablerte kanaler.

Verdens Gang og Dagbladet og de andre har alle på plass de vanlige idiotiske reglene mot «usømmelighet», «støtende innlegg» og tilsvarende sludder, noe som alltid blir brukt som et våpen, som et påskudd til sensur i undertrykkingens og tyranniets tjeneste.

En boikott er generelt sett lite effektiv, på alle områder den blir brukt. Det har vist seg utallige ganger, blant annet mot undertrykkende nasjoner. Vinboikotten mot Franske prøvesprenginger i Stillehavet i 1995 er et godt eksempel på akkurat det. Dog er det likevel en grei måte å formidle et standpunkt på.

Alle bloggene jeg har sett i etablerte kanaler som jeg har beskrevet de her er bortimot totalt uinteressante uansett. Det er noen få innlegg som har hatt en viss interesse, men de er ikke mange nok og interessante nok til at de har mer enn akademisk interesse. Og hvis det skulle være noen gode skribenter og blogginnlegg der, så blir tragedien over at de har solgt seg desto større.

Hele poenget med blogging, hvis det er noe er at den skal være et alternativ til etablert informasjonsformidling. Hvis ikke er det ikke mye vits i det hele. Nå er jo de fleste bloggere, generelt sett, som jeg har påpekt tidligere temmelig slappe og deres blogger temmelig slappe saker, og et tverrsnitt av en befolkning som stort sett ikke tenker og handler uavhengig overhodet, men ved å underkaste seg etablert media blir det lite eller ingenting igjen av grunntanken bak blogging som helt klart var fri formidling av informasjon.

2 kommentarer:

  1. Hør Hør! Personlig behøver jeg ikke å boikotte, fordi jeg aldri egentlig har lest ufarliggjorte blogger - men i ren sympati er jeg med på boikotten :O)

    SvarSlett
  2. Store ting.

    Det er som sagt bare en formalisering av en allerede etablert tilstand.

    SvarSlett