onsdag, september 02, 2009

En mann for fremtiden?

Statsminister Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet mener at StatoilHydros fremtidige forurensning i Canada ikke er norges ansvar.

Han mener at norge ikke har noe ansvar for hva det kongelige statelige norske oljeselskap foretar seg utenfor norges grenser.

Det passer egentlig godt med det han ellers mener, når man ser på hva StatoilHydro har foretatt seg innenfor norges grenser, og hva Stoltenberg og andre både har tillatt dem å gjøre og oppmuntret dem til å gjøre.

Dette er bare enda en sak i en lang rekke der Arbeiderpartiet svikter. Er dette lederen eller en type ledere vi ønsker for fremtiden, i norge eller verden? Til og med det tannløse naturvernforbundet har utpekt AP som miljøsinke, og mener at en ren arbeiderpartiregjering etter valget vil være en katastrofe.

Det er å si det forsiktig.

Nå må det jo dog sies at alle partiene på det norske storting i dag er miljøsinker, men det er også klart at AP hører til de verste.

Som vanlig så er politikere generelt så veldig fjernt fra dagens virkelighet.

Men Stoltenbergs sin uttalelse viser at han er blant de aller verste, også i så måte. Det er ganske utrolig.

Jeg ville ikke kjøpt bruktbil av han og jeg stoler ikke på han på noe område. Hvor er visjonene om fremtiden? Hvor er tankene om de dramatiske og nødvendige forandringene som MÅ komme?

De er fullstendig fraværende, som de har vært både under og lenge før denne fireårsperioden og ikke bare det: Dette er menn og kvinner som tviholder på fortiden med nebb og klør. Jeg har lyst å legge til en rekke ting her, legge til skjellsord og det som verre er.

Men Jens har allerede sagt alt som er nødvendig å si. Det sier ganske mye om dagens samfunn og menneskene i det at en glattpolert svindler av en fullstendig ukritisk industrivennlig teknokrat har nådd den posisjonen han har nådd.

2 kommentarer:

 1. Anonym1:25 p.m.

  Jeg syntes det var veldig "convenient" hvordan Ap ikke har tatt en standpunkt angående oljeboring på Lofoten. "Hadde dere ikke hatt en sterkere valgkampanje om dere hadde et ståsted da?" spurte jeg de som stoppet meg.
  "Jo, men vi klarte jo ikke å bli enige," svarte Håpefull Ap-mann. DET i seg selv vekker jo utrolig med tillit... eller...

  SvarSlett
 2. Vel, jeg hører til dem som synes det er altfor lite uenighet i verden, sann uenighet, så det er ikke noe minus for meg.

  Oljeboring i Lofoten er også bare en sak, selv den er uhyre viktig som et symbol for i hvilken retning samfunnet går. Og samfunnet ødelegger naturen og alt liv på kloden sakte men sikkert. Og jens sin uttalelse om at han ikke bryr seg, rett og slett sier veldig mye om hvilken mann han er.

  Det finnes utallige andre eksempler på at norges og verdens ledere gir faen.

  Og det blir verre, ikke bedre. Kreftene som vil ha utbygning, vil ha ødelegging, i alle saker er så utrolig mektige i dagens livsødeleggende samfunn.

  Jeg tror heller ikke aps argument om uenighet holder vann. Det er bare taktikk. De vil gi inntrykk av at de gir saken "en rettferdig behandling" - før de bygger ut.

  SvarSlett