tirsdag, september 15, 2009

Nærmere sannheten - enda et moderne morderisk bedrag avslørt

En ny, uavhengig granskning utført av ingeniørene Pierre Palmberg og Henrik Georgsson, eksperter på brannsikkerhet tilknyttet Universitetet i Lund i Sverige og konsulentselskapet Sweco fastslår at den danske passasjeren som fikk skylden for brannen ombord på passasjerskipet Scandinavian Star sannsynligvis var uskyldig og at det var minst seks branner om bord og flere brannstiftere med viten om skipet og branndynamikk.

Denne saken har stinket til himmels helt fra starten. Det er veldig vanlig i saker der man ønsker å holde sannheten skjult å gi en død mann skylden og det skjedde også i denne saken. De som i mange år har pekt på forsikringsvindel får helt klart styrket sin stilling her.

Palmberg og Georgsson er nærmest kategorisk når de fastslår at den døde dansken ikke kan ha stått bak alle brannene. Han hadde ikke tilstrekkelig viten om skipet til å gjøre det og han døde før han ville hatt sjansen til å tenne på alle. De sier at brannene var nøye planlagt, av folk som visste hva de gjorde.

Eierne, de egentlige eierne av båten ble tidlig beskyldt for å stå bak, men de slapp unna, blant fordi det aldri ble foretatt en egentlig kriminell granskning, ettersigende fordi den påståtte gjerningsmannen hadde omkommet. Den offentlige granskningen var, slik den ofte er i slike saker ytterst mangelfull, for å si det forsiktig. Enda en gang så vi at storkapitalen slapp unna med mord.

De etterlatte her i alle år bedt om en grundig granskning der alle muligheter blir undersøkt. Mektige krefter har så langt hindret det.

Palmberg og Georgsson har oversendt en kopi av rapporten til det amerikanske FBI, fordi det amerikanske selskapet SeaEscape stod oppført som eiere da «ulykken» inntraff. De egentlige eierne skuler seg bak et konglemorat av dummyselskaper og den internasjonale kapitalens irrganger. Hvem de er har forblitt et tilsynelatende uløselig mysterium.

3 kommentarer:

 1. Djizes, litt verre enn å få naboen til å kræsje med deg bakom Samvyrkelaget mot noen hundrelapper. I hjertet er vi alle syndere, men det kan jo være måte på.

  SvarSlett
 2. Uttrykket "stinker til himmels" mister litt slagkraft når jeg nettopp har lest at _du_ stinker, og at _alle_ burde stinke. Ikke at jeg har noe i mot folk som stinker, men ...

  SvarSlett
 3. ool: Litt verre, ja.

  Jarle: Jeg har imot folk som stinker til himmels, ikke de som "stinker"...

  SvarSlett