fredag, oktober 31, 2008

En bauta og dens lakeier

Oslo bystyre visste at det ville bli overskridelser på oppgraderingen av Holmenkollanlegget da de vedtok det, at sannsynligheten for at det ville koste mer enn hundre millioner var 85 prosent. De opererte med bevisst usikre kostnader og nå ønsker de vel at staten skal komme inn med enda mer penger, antar jeg.

Det er ille nok at et slikt bautaprosjekt blir bygget overhodet og at de bevisst lyver om kostnader setter det i et enda verre lys. Det opprinnelige budsjettet var på 900 millioner. Så kom de første påplussingene som man forsikret skulle bli mindre enn 100 millioner. Det var bare et bedrag, noe de visste ikke ville holde. I tillegg ønsker de muligheten til å kunne bruke ytterligere 180 millioner. Det politiske kameraderiet vi ellers hører så mye om, som blir så mye skriverier om blir bare småtterier mot dette. Bare det dreier seg om nasjonal stolthet og idrett og bautaprosjekter generelt, som den nye operaen så går visst alt an, uten at det blir høylydte protester.

Og dette er bare enda et eksempel blant mange, igjen, på hvilke skakkjørte prioriteringer som gjelder i dagens samfunn. Det finnes tusenvis av dyre idrettsanlegg og prestisjeprosjekter som skal få kommunestyremedlemmer, regjeringsmedlemmer, stortingspolitikere og andre til å skinne rundt omkring i Norge. Det burde ikke ha vært et eneste ett.

6 kommentarer:

 1. Det beste er kanskje at de har revet den gamle hoppbakken allerede, slik at de nå står helt på bar bakke.. :-)

  Haha:
  "Politikerne i Oslo i krisemøte etter ny kostnadssprekk for Holmenkollbakken.- Bystyret er sjakk matt nå som den gamle bakken er revet, sier SV."

  Her og nå 311008.

  SvarSlett
 2. La oss inderlig håpe det stemmer.

  Det vil bli grunn til sann fryd hvis det, mot formodning ikke skulle bli bygget noen bakke.

  SvarSlett
 3. Bakke blir det nok. Men brukerene tar selvsagt ikke regningen. Det er overføringssamfunnet i et nøtteskall.

  SvarSlett
 4. Vel, det ble ikke ol, men det skyldes nok at det skulle skje i tromsø.

  SvarSlett
 5. Anonym3:25 p.m.

  Siden det er helg.. Og OL er nevnt..

  Hva om vi satt en strek over OL? Da blir det jo ØL. Hvor mange øl à 50,- kunne staten spandert på det norske folk over 18 for de sparte utgiftene et helt OL innebærer, med alt fra byggekostnader (anlegg, veier, deltagerlandsby), avvikling, tapt arbeidstid pga sportsgalskap etc inkludert?

  SvarSlett
 6. En uendelig mye bedre måte å bruke pengene på.

  SvarSlett