torsdag, oktober 30, 2008

Det virkelig farlige ved Barack Obama

Måling fra Fox News (av alle steder) seks dager før valget


Det er ikke det at han er særlig radikal. Det er han ganske enkelt ikke. Han går ikke på langt nær langt nok i sine ønsker og handlinger for å virkelig forandre verden til det bedre, men er en liberaler, verken mer eller mindre, kanskje noe mer vågal enn de aller fleste tannløse menneskene som går under den kategorien.

Der Obama skiller seg til de grader positivt ut, og som gjør at makthaverne, makten bak makten ser på han som en trussel er hans visjon om en sann multikulturell verden og det at faktum at han scorer høyt i alle folkegrupper, at de alle lytter til hans budskap om verdien av nettopp det multikulturelle. Det finnes folk innenfor alle grupper og raser, for å ta eksempelet fra USA, som ikke ønsker at afrikansk-ættede amerikanere, såkalte latinoer, asiater, europeisk-ættede amerikanere osv skal samarbeide, skal smelte sammen i en gitt smeltedigel. De trives med tingenes tilstand, med hva blant annet Obama kaller separasjonens politikk. Det er det Obama først og fremst har jobbet for å forandre, i hele sitt voksne liv, og det er som gjør han farlig, som gjør han til en mulig og herlig kraft for forandring, eller i det minste forandringens spede begynnelse. Han har sagt at han skal forandre USA og forandre verden, og langt på vei så tror jeg han kan, et stykke på vei. Kanskje er han ikke klar over de fantastiske kreftene han setter i sving, men uansett så vil han sette dem i gang, hvis han vinner.

Det er få ting som er farligere for maktens mennesker enn hvis rasismen, både den åpenbare og skjulte, og separasjonen mellom folkegrupper svinner hen. Da vil det bli langt vanskeligere for tyrannene og peke på en gitt folkegruppe og hyle ut i fistel: Dette er Fienden.

Det er det som først og fremst er så veldig verdifullt ved hans valgkamp, og som gjør han til fremtiden og McCain og gjengen, i enda større grad til fortiden.

Barack Obama er Farlig. I salute him!

4 kommentarer:

 1. Obama er ikke farlig, men John McCain vinner valet likevel.

  SvarSlett
 2. Jeg synes han ikke går på langt nær langt nok (for å si det mildt), men det er liten tvil om at de på toppen ser med uro på hans fremgang.

  Og som jeg sa: å minke fiendskapet mellom folkegruppene er en radikal handling i seg selv.

  SvarSlett
 3. Enig.

  Obama vinner nok, fordi det er grenser på hvor mye en klarer å manipulere valgmaskinene ;)

  Obama er ingen optimal løsning, men satt opp mot alternativene er han utrolig god. For å vinne et valg i USA må man uansett holde en viss profil, dette er nok med på å bestemme politikken i stor grad.

  McCain ser ut som om han er en geriatrisk robot. Og om han blir valgt ville det faktisk være en mulighet for å få president Palin.

  DET ville være katastrofalt!

  SvarSlett
 4. McCain er til de grader fortiden, en skikkelig tradisjonell krigshisser. Palin er ubeskrivelig ille.

  Ja, Obama har på en måte tatt luven av motpartens argumenter ved å passe på å si de riktige tingene. Han vil «ta» Bin Laden osv. Det vil bli spennende å se om han vil gjøre noen av de tingene han ikke snakker så mye om, men som er tydelig i hans retorikk, hvis han blir pres.

  Han er ikke en trussel mot det bestående, men han er på grensen til være det. Og man trenger ikke rock the boat så altfor mye før noen blir ivrig på avtrekkeren.

  SvarSlett