onsdag, april 18, 2007

Oppviglerparagrafen i ny innpakning

Det norske justisdepartmentet og regjeringen har nå, slik de har signalisert en stund nå sluttet seg utvetydig til sine sinnssyke amerikanske, britiske og blant annet danske og svenske venner. Det siste er at de ønsker å øke straffen for «terror» fra 21 til 30 års fengsel. Herunder kommer også nå nye bestemmelser om straff for «oppfordring til terror», noe som i praksis kan være rene politiske ytringer. Det kan også være romaner, filmer og kunst generelt. En SKIKKELIG utvidelse av den gamle, gode oppviglerparagrafen, som nå har blitt vekket til heder og verdighet igjen. De slutter seg til, uten reservasjoner de nevnte andre regjeringenes definisjon av terror, de som først og fremst har bedrevet det. FY FAN!

Forslaget blir nå sendt ut på høring, så og si uten oppmerksomhet, med bare noen få, bevisstløse og autoritetstro linjer i norske aviser. Jeg mistenker sterkt at de som høringsnotatet blir sendt til heller ikke akkurat vil hoppe i taket av sinne, slik de burde gjort.

Det finnes ingen Krig Mot Terror, bare en krig av terror. I den grad ordet har noen berettigelse overhodet, så er vestlige regjeringer terroristene.

Bare to personer, Einar Gerhardsen og Stein Lillevolden ble noengang siktet etter oppviglerparagrafen. Denne nye utgavens oppgave ser ut til å være og fylle fengslene. Alle som våger å uttale seg kritisk til myndighetene i det offentlige rom skal heretter straffes. For noen år siden ble det innført en lov som sa at «politisk motiverte lovbrudd» skulle straffes strengere, mye strengere. Dette er en av mange naturlige forlengelser av den.

8 kommentarer:

 1. Anonym9:11 p.m.

  Det eneste som virkelig kunne forundre meg nå, Amos, var om denne nye loven av en eller annen grunn IKKE skulle få tilbakevirkende kraft...

  Nazilover har det med å ramme alle som ikke marsjerer i takt med swastika tavorert midt i panna.

  Du og jeg ligger med andre ord tynt an!

  SvarSlett
 2. Før eller senere VIL de komme etter oss, hvis de ikke blir stoppet før de rekker det.

  SvarSlett
 3. Jeg la merke til dette, nærmest som en parantes. Og er så uenig. Dette er det samme hysteriet som gjør at regjering etter regjering langsomt truer våre borgerrettigheter.

  SvarSlett
 4. Nå er våre "borgerrettigheter" forlengst truet og ødelagt, men, ja, de blir stadig forverret, får stadig dårligere vilkår, mot et samfunn som allerede er verre enn det beskrevet i boken 1984.

  SvarSlett
 5. Dette er nok et knusende nederlag for menneskelig frihet, og nok en seier for den psykopatiske makteliten som ser enhver mulighet til å øke sin kontroll og makt som himmelsendt.

  Og saueflokken følger med...

  Om ikke denne paragrafen blir brukt i stort omfang initiellt er poenget at den legger opp til et samfunn der maktapparatet tilslutt sitter med (det de tror) er alle kortene.

  Overvåking av bilister gjennom planlagte obligatoriske GPS-systemer ("sikkerhet"), overvåking gjennom bomregistrering ("avsløre kriminalitet"), avlytting og registrering av telefonsamtaler ("avsløre terrorister og kriminalitet), registrering av mobiltelefoners bevegelsesmønster ("avsløre kriminalitet/sikkerhet"), etc, etc.

  Dette er fremtiden. Overvåking og politisk kontroll.

  SvarSlett
 6. Dette er nåtiden, Helge og gutter. Fremtiden blir enda verre, så lenge sivilisasjonen består.

  SvarSlett
 7. Ja, selvsagt er det allerede nåtiden. Men uviklingen går definitivt videre i feil retning.

  I det galskapen har gått for langt og folk flest får øynene opp, er det for sent.

  SvarSlett
 8. Og så kan du jo si at galskapen allerede har gått for langt...og selvsagt er det korrekt.

  SvarSlett