mandag, april 02, 2007

Illegale substanser

Det har mange navn. Loven og det offisielle samfunnet kaller det narkotika, illegale substanser.

- Det er fælt, sier hun. – Det får folk til å huske alt, alt det ubehaglige de ønsker å glemme.

Dette er, på grunnleggende vis den aller viktigste grunnen for det rådende synet på illegale substanser, hvorfor de er ulovlige. De åpner dører som tyrannene og deres herrer ønsker skal forbli lukket. De fremkaller det dypeste Minnet, både på godt og vondt, og de minner folk på hvem de virkelig er. De forsterker hva som allerede er der. Så, de er i virkeligheten et speil, og siden folk flest ikke orker å kikke på seg selv i speilet, fordi de i berettiget grad skammer seg over seg selv, ønsker de at alle verktøy der folk kan gjøre det skal være utilgjengelig.

Vel, la dem gjemme seg, la dem stikke hodet i sanden, i hvert fall til et visst punkt, men de skulle ikke få lov til å hindre andre i å oppleve verden i all sin skjønnhet og variasjon.

Men det gjør de. De som undertrykker seg selv, fortrenger sitt virkelige jeg styrer dagens verden, og de er syke bortenfor all beskrivelse.


I et sjeldent eksempel på ærlighet hos hennes yrkesgruppe (alle yrkesgrupper) avslørte skuespilleren og modellen Sienna Miller nylig sitt syn på narkotika.

Hun sier at hun elsker hallusinasjonene hun får når hun tar stoffer som «magic mushroom», men at hun egentlig eksperimenterer med alle typer stoffer. Når hun blir spurt om sin mening om hvorfor folk eksperimenterer med noe som faktisk er ulovlig over store deler av verden (og gir fan i det faktum) så svarer hun kort og konsist: «Fordi det er morsomt, så utrolig morsomt».

Og det stemmer. Jeg og millioner av andre kan bevitne det. Jeg bruker ikke noen typer stoff ofte, selv om jeg har prøvd de fleste av dem minst en gang. Jeg føler ingen trang til mer. Jeg har omtrent det samme forhold til narkotika som jeg har til alkohol (og jeg bruker ikke det ofte heller): Jeg bruker det på en naturlig måte, uten skyldfølelse og frykt, både som avkobling og eksperimentelt, som den Søker jeg er.

Min favoritt er LSD. Dets aktive komponent er helt klart blant de sterkeste som finnes. Jeg klarer meg uten det, åpenbart, siden jeg bare har brukt det syv ganger i en femtenårsperiode. Det er simpelthen ikke noe sug etter mer. Men det er en praktfull opplevelse, en som ikke kan beskrives, men som må oppleves. Alle dører i ditt sinn og i deg blir blåst opp, og du ser i sannhet verden som den er, totalt mystisk og uendelig, fylt med liv og ild… og Tåke og Skygge.

Propaganda rettet mot LSD er grunnleggende urettferdig.

Jeg skrev et dikt om det selv før jeg prøvde det. Mitt liv som heks (blant andre ting) gir meg mange muligheter til å oppleve det som nå blir sett på som den fjerne og bortgjemte delen av verden. Den såkalte narkotikaen er bare en enkelt metode i så henseende.


Samfunnets uttalte syn på dette er utelukkende propaganda. Det finnes ikke mer sannhet i det enn i en luftspeiling. Jeg vil med forbehold anbefale alle å prøve narkotika. Min personlige anti er Heroin, men det er meg. I Sveits, hvor det er lovlig eller i det minste godtatt at folk setter sprøyter går avhengige på jobb hver dag, og fungerer godt i samfunnet (beklageligvis). I Amsterdam har veldig få trøbbel med noe narkobruk. Og grunnen til det er enkel: De har et sunt og naturlig forhold til det.

Det er svært så ironisk at mange såkalte medisiner, svært skadelige sådan er i fritt salg i de fleste land, mens bruk og transport av noe som i bunn og grunn er ufarlig fører til lange fengselsstraffer.

Jeg kjenner ganske mange som har prøvd LSD og lignende og ingen av dem har noensinne hatt noe trøbbel med det, selv om jeg kjenner til at andre har hatt trøbbel, i hvert fall delvis, på grunn av det. Det er ikke noe leketøy og bør bli sett på med nødvendig respekt.

Bruk av narkotika har vært en naturlig del av ethvert samfunn opp igjennom historien, ikke bare til avkobling, men mye viktigere i seremonier og trolldomsritualer, sjamanisme og tilsvarende.

Jeg er overbevist om at folk som er åpne, og har få hemninger får lite trøbbel uansett hvilket stimuli eller stoff de bruker. Folk som er bundet av sine hemninger vil uvegerlig bli dypt sjokkert når et gitt stoff åpner dem opp mot verden, men de bør gjøre det likevel…

Folk bør, generelt sett unngå substansene som skaper eller lettere kan skape avhengighet, som heroin og nikotin. Å røyke nikotin (tobakk for de uopplyste) er svært dumt og på grensen til det idiotiske. Det finnes ingen positiv side der. La det være og bruk de bra sakene i stedet.

Absolutt alt burde ha vært lovlig. Slevsagt skulle det vært det.

3 kommentarer:

 1. Samfunnet og dets representanter har en like forkvaklet holdning til dette som til alt annet. Selvsagt er deres uttalelser propaganda, de sedvanlige halvkvedede visene uten substans.

  SvarSlett
 2. Nå har det seg jo også slik at for at staten skal kunne monopolisere "sine" legale substanser, så må noe være illegalt.

  Hjemmebrenning for eksempel er en gammel tradisjon, som hvis den hadde fått utvikle seg fritt kunne resultert i næringsvirksomhet med meget gode produkter. Dette i direkte konkurranse med statens monopol.

  Har en mistanke om at slike ting også spiller en rolle, i tillegg til det du nevner.

  Farlig å slippe folk fri, vet du!

  SvarSlett
 3. Ja, det dreier seg også om kontroll, eller forsøk på kontroll. De fleste ting dreier seg om det.

  SvarSlett