onsdag, april 04, 2007

Skyggebok


Det fines mange skyggebøker. Hver enkelt heks lager sin egen. En beretning om Liv og Magi, Reise og Forestillingsevne. Hver bok er unik, fordi hver forteller, hvert liv er unikt. I råttenskapen som er dagens verden finnes det fortsatt skyggebøker og det vil det også alltid gjøre. I et verdensomspennende samfunn som bare rir en enkelt bølge og ignorerer det mektige havet, finnes fortsatt variasjon og liv i fullt monn. Forfølgelse og heksejakter må skje jevnlig og ofte i en verden dominert av uvitenhet og frykt, fordi fortellinger om den andre verden minner de fortapte om det som finnes utenfor deres rekkevidde. Men heksene er ikke det. De blør og lider og dør, og derfor har vi et fredens samfunn. Et mål om en stasjonær, livløs Jord, en megaby som strekker seg langt lenger enn øyet rekker. Dette er menneskene som drømmer gravstøttenes drøm, så frustrert, slevsagt, fordi deres nøye uttenkte plan aldri virker slik de ønsker.

Gjennom historisk tid de, tjenerne, herrefolket, slavene av den ene bølgen, av sivilisasjonen, har gjort sitt ytterste for å utrydde alt som gjør livet verdt å leve. De feiret slutten på middelalderen da de trodde de hadde utryddet den siste heksen.

De tok feil, slevsagt. Ild kan bli redusert til en ørliten glo, men den kan egentlig aldri bli slukket. Phoenix vil alltid stige opp fra asken.

Det finnes mange hekser…


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar