Det startet med noen egyptiske og indiske osv skapelsesmyter, som igjen var et oppkok av enda eldre tidlige «hedenske» fortellinger. Dette ble så plukket opp av perserne og jødene, og spredte seg derfra til kristendommen og islam.
De kristne fikset litt på det her og der. Blant annet kirkefedrene i Nikea pusset opp ryktet til en fyr ved navn jesus, enda en oppdiktet figur uten noen rot i virkeligheten, men med plenty av låneord og «inspirasjon» fra de før nevnte hedenske mytene.
Kristendommen startet sitt korstog med en gang de fikk den minste makt i Romerriket og skapte troende av alle de ikke slaktet på det grusomste, også i norge. Olav Den Grusomme kuttet av hodene på alle de som ikke ville la seg døpe og satte dem på påler til skrekk og advarsel. Det funket over all forventning. Den suksessfylte kampanjen var avsluttet i løpet av noen tiår. Noen nordmenn klarte å flykte til Island, men de ble også omvendt til slutt.
De kristne og muslimene kranglet godt i århundrene som fulgte, selv om de faktisk var og er nokså enig. I den mørke middelalder tok de hånd om heksene, den siste rest av den gamle naturtroen, og torturerte dets tilhengere på det grusomste før de brente dem på bålet.
Dette i all korthet.
Slik slutter en typisk noenlunde fornuftig beretning om religion.
mandag, april 27, 2009
Kristendommen (og religion) kort oppsummert
Etiketter:
dødens samfunn,
fornuft,
fryktens politikk,
hykleri,
propaganda,
religion,
Sensur,
ødeleggelse
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar