tirsdag, oktober 23, 2007

Gjenbrukt antipoker propaganda

Antipoker propaganda blir stort sett gjenbrukt i media. De som står bak har lært tidlig at hvis du gjentar en løgn ofte nok blir den en form for sannhet. Nå blir det meldt at alle de stakkarene som ettersigende skal ha en enorm pokergjeld skal ha blitt dypt deprimert over nyheten om at Annette Obrestad vant 11 millioner i London, og deres pårørende blir «kvalm» over spillselskapenes pokerreklame.

Vel, jeg blir kvalm av deres kvalmhet.

Jeg har dekket dette flere ganger før, men det må nok dessverre gjentas og gjentas.

I all korthet (for de som ikke gidder å klikke på linkene) så er sannheten en ganske annen. Poker er et ferdighetsspill. Noen få, veldig få blir avhengige, men det store flertallet klarer seg utmerket, og det er ikke gambling, slik blant annet Norsk Tippings spill er, og der langt flere blir avhengige. En annen ting er at de internasjonale spillselskapenes «aggressive reklame» blekner i forhold til den Norsk Tipping (den norske stats offisielle representanter på dette området) bedriver. Norsk Tipping og deres virksomhet er omtrent umulig å unngå, med mindre man er både døv og blind. KJEMPEGEVINST PÅ LØRDAG/SØNDAG/ONSDAG/TIRSDAG OSV. I tillegg har de fått en enorm gratisreklame på NRK så å si daglig i årevis, og nå, med lanseringen av enda et nytt spill får de den daglige reklamen på NRK de har ønsket så lenge.

Og propagandaen virker. Uansett hvor hårreisende pokerspillere blir behandlet av Lotteritilsynet (statens forvaltningsorgan når de gjelder «sjansespill») eller politiet så får ikke pokerspillerne noen særlig støtte i opinionen. Ikke så rart, kanskje, med den gjentatte demoniseringen i media, når nitti prosent av det blir skrevet er en forferdelig blanding av sludder og løgn.

Er det ingen i pressen, i media som har evne og vilje til å stille spørsmålstegn ved den offisielle versjonen? Det ser ikke slik ut. Som vanlig.

Trond Giske kvekker igjen og han, som alle gode krefter vil redde de stakkars spilleglade fra ruin, og fra å gå i hundene. Den ene etter den andre i maktapparatet står fram med alvorlige miner. Det er ikke måte på alt folk (og pokerspillere) vil gjøre mot seg selv hvis de blir sluppet ut av burene og får lov til å gjøre som de ønsker. En ny lov er ettersigende på trappene, en der det vil bli ulovlig for norske banker (bankene støtter forslaget) å overføre penger til utenlandske spillselskap. Dette vil ikke stoppe oss spillere i å overføre penger. Vi har lært å sno oss ganske så godt etter hvert, og å forberede oss på et enda mer hårreisende regime enn det som eksisterer i dag. Men det er enda et eksempel på den fiendtligheten som rammer pokerspillerne, og på det herskende, gjennomførte hykleriet. Dette er slevsagt også enda et desperat forsøk på å få norske spillere tilbake i folden til svindleren Norsk Tipping.

Slik det så ofte er, er aktiviteter sanksjonert av et gitt lands myndigheter lovlig, mens ofte langt mer uskyldige handlinger blir stemplet som den verste kriminalitet. Som på så uhyggelig mange andre områder i dagens samfunn så gjelder det å se bak løgnen, bak bedraget til virkeligheten som tyranniets lakeier skjuler så godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar